Uitzichtpunt

Tips voor tochten en parcoursen

  • Natuurliefhebbers opgelet: de circuits van de Loire in de Morvan (130 km) en de ruitertocht van de Morvan (600 km) lopen door het ongerepte landschap van Regionaal Natuurpark Morvan.
  • Mensen die van archeologie houden kunnen de Gallo-Romeinse geschiedenis in duiken langs het bewegwijzerde parcours van Bibracte-Alésia (120 km).
  • Vanuit het kasteel van Bazoches kun je richting Besançon (Doubs) of de regio Parijs: de routes EquiVauban nemen je mee in de voetsporen van de boodschappers van de bekende architect Vauban.
  • Voor een kennismakingsparcours kun je een van de legendarische Sint-Jakobsroutes kiezen, van Vézelay tot La Charité-sur-Loire.
  • Niet alleen de kleine lustochten en erkende paden van Bourgondië zijn een paradijs voor ruiters! De Pistes Vertes van Zuid-Bourgondië, de Chemins de Côte-d'Or of de Grand chemin équestre du pays Châtillonnais bieden korte lustochten door het platteland en de dorpjes van de streek. De erkende paden (in kaart gebracht) zijn verbonden met de bewegwijzerde parcoursen, en toegankelijk voor zowel fietsers als ruiters of wandelaars. Maak er dus op verschillende manieren gebruik van!
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Paardrijtochten

Met gids of vrije parcoursen

Het ongerepte Bourgondië is verrassend, het te paard ontdekken is een ervaring. De 6500 km aan bewegwijzerde ruiterpaden die door de regio lopen nodigen je uit om dat zelf te beleven.

Ervaren ruiters kunnen zelfstandig op pad, terwijl beginners en kinderen samen met een instructeur kennis kunnen maken met het paardrijden.

Voor een paar uur of meer, wat je niveau ook is: hier geniet je van paardrijden, met een picknick of bij een bivak-kamp rond het vuur, in hartje natuur van Bourgondië, waar stress plaats maakt voor ontspanning en gezelligheid.

Jérôme Marche / OT Grand Chalon
Cheval à Chalon Jérôme Marche / OT Grand Chalon
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Etrier Centre équestre de Nochize Alain DOIRE / BFC Tourisme
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Origineel

Een cowboy bivak

Zin om door te rijden tot de avond valt?

Hét adres bij uitstek hiervoor is het Domaine de la Pierre Ronde, vlak bij Saulieu. Een warm onthaal en een unieke sfeer met "cowboyhuisjes" die je het gevoel geven van woudlopers in de uitgestrekte Canadese bossen. Je slaapt naast je paard, klaar voor een nieuw avontuur.

Zorg wel dat je ruim van te voren reserveert. Deze accommodaties zijn erg populair.

Reserveren

Praktische informatie

De website Designed By Bourgogne biedt een compleet overzicht om je ruiterreisje zorgeloos uit te stippelen. Het Regionaal Bestuur voor Ruitertoerisme en de Departementale Besturen bieden extra informatie en handige documentatie om je parcours samen te stellen (routes, kaarten...).

Departementaal Bestuur voor Ruitertoerisme Côte-d'Or

Tel.: +33 (0)6 08 41 34 70
Email: genevieve.pierron@rss.fr

Departementaal Bestuur voor Ruitertoerisme Saône-et-Loire

Tel.: +33 (0)3 85 24 49 21 of +33 (0)6 78 05 04 33
Email: cdte71@orange.fr

Departementaal Bestuur voor Ruitertoerisme Nièvre

Tel.: +33 (0)3 86 68 08 15
Email: contact@chevalnievre.com
Website: www.chevalnievre.com

Departementaal Bestuur voor Ruitertoerisme Yonne

Tel.: +33 (0)3 86 41 64 64
Email: pesteau@wanadoo.fr

Regionaal Bestuur voor Ruitertoerisme Bourgogne

Tel.: +33 (0)3 80 38 29 95
Email: crebourgogne@wanadoo.fr
Parcoursen, lijst van gîtes speciaal voor ruiters, reistips, data van tochten, lessen en ruiteractiviteiten zijn beschikbaar via: www.tourismequestre-bourgogne.com

En résumé
A propos
Cheval à Chalon Jérôme Marche / OT Grand Chalon
Etrier Centre équestre de Nochize Alain DOIRE / BFC Tourisme