Alain DOIRE - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Als er één tocht is...

De Grande Traversée du Morvan

Dit is ongetwijfeld het meest complete mountainbikeparcours van Bourgondië!

Naar gelang het parcours vind je hier delen geschikt om samen met je gezin te ontdekken, maar ook supertechnische stukken voor de meest ervaren mountainbikers.

Waar je ook voor kiest: de GTM biedt het je!

En als er iéts is dat je langs heel het parcours vindt, is het wel het gevoel van vrijheid, van het begin tot het eind! 

De Grande Traversée du Morvan
Downhill spot

Het staatsbos van Breuil-Chenue

Met een negatief hoogteverschil van 208 m is het DH parcours van Breuil heel steil. En daarmee eigenlijk alleen geschikt voor ervaren fietsers!

Liefhebbers van extreme sporten opgelet: dit is een paradijsje voor mountainbikers, midden in Regionaal Natuurpark Morvan.

Let wel op, want dit circuit ligt in een staatsbos. Het is niet alleen bestemd voor mountainbikers en is gesloten tijdens jachtperiodes!

Bos van Breuil-Chenue
Alain Doire -BFC Tourisme
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Voor amateur mountainbikers

De Ronde om de Rotsen van Solutré en Vergisson

Via dit parcours van 27 km (kortom: 3 uur aan fietsplezier), rijd je rond een natuurmonument in Bourgondië: de Rots van Solutré, met zijn broertje de Rots van Vergisson.

Het parcours is bekend in de streek, vanwege de Estivale: een lokaal bekende tocht die jaarlijks door de mountainbikeclub wordt georganiseerd.

Wat betreft de eventuele technische moeilijkheden langs dit parcours: die zijn er niet! Het parcours is gemakkelijk, ook voor amateur mountainbikers, met een paar klimmen (de rots van Solutré is hoog!) en dus ook een aantal mooie afdalingen...

En résumé