Bezienswaardigheden:

ontdek ze vanuit een hele andere hoek

Bourgondië straalt met zijn monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de statige kastelen. Vaak ligt het talent van de mensen die ze bouwden verscholen achter de rust en de stijlvolle sfeer die er heerst. Ontdek ze op een nieuwe manier, luister naar de verhalen en speel met licht, voor een hele andere kijk op deze indrukwekkende maar verborgen bouwwerken.

Catherine Demoly / BFC Tourisme

Het kasteel van Cormatin 

Kijk goed rond! Vanuit elke hoek krijg je hier een ander beeld van dit schitterende 17e eeuwse kasteel. Een spel van kleuren in de moestuin, een spel van symboliek in de spiegelzaal en een spel van lijnen op de gevels...

Ontdek dit kasteel

Je kennis oppoetsen

Je reis door de geschiedenis gaat verder naar de Gallische periode bij Bibracte, een oude vestingstad die weer tot leven komt dankzij de vele opgravingen door archeologen van over de hele wereld, maar ook het renaissance kasteel van Ancy-le-Franc. De geschiedenis van Bourgondië heeft straks geen geheimen meer voor je!

Maryline Martin, directrice van het bouwproject Guédelon

Het verhaal van mensen met liefde voor Bourgondië

Je zult al gauw merken dat we in Bourgondië gefascineerd zijn door de middeleeuwen! In 1995 werd er een enorm project opgezet voor de bouw van een middeleeuws kasteel, met technieken en materialen uit die tijd.

Welkom bij het bouwproject van Guédelon in de Puisaye, een unieke plek waar vaklieden met passie graag hun werk laten zien. Je kunt ze zelfs een handje helpen.

De directrice van het bouwproject, Maryline Martin, vertelt je graag over deze fantastische uitdaging.

Ontdek het bouwproject van Guédelon

Prachtige monumenten om te bezoeken

Schitterende dorpjes die je nooit zult vergeten

Anis de Flavigny
Entrée dans la boutique des Anis de Flavigny

Flavigny-sur-Ozerain

Tussen de reeks Mooiste Dorpen van Frankrijk, nodigen we je uit in Flavigny-sur-Ozerain waar de zachte anijsgeur van de bekende snoepjes uit Flavigny al eeuwenlang in de geplaveide straatjes hangt.

Flavigny-sur-Ozerain: bezoek aan het dorp en de omgeving
Alain Doire - BFC Tourisme

Châteauneuf-en-Auxois

Maak je klaar voor een bezoekje aan Châteuneuf: een plaatsje dat uitkijkt over het landschap van de Auxois en het Bourgondisch Kanaal. Het pittoreske middeleeuwse dorp is kandidaat om het "Favoriete Dorp van de Fransen" te worden.

Châteauneuf-en-Auxois: dorp en kasteel
Nieuwe activiteiten, rondleidingen, tentoonstellingen

Ontdek onze favorieten voor 2022

Er staan allerlei nieuwe dingen op de culturele agenda van 2022. De opening van nieuwe tentoonstellingen, aangepaste museumparcoursen en activiteiten met een thema: de geschiedenis gaat verder in Bourgondië.

Alain Doire - BFC Tourisme

MuséoParc Alésia

Bij MuséoParc Alesia draait alles om het meest bekende Franse historische gevecht. Het museumparcours is volledig vernieuwd. Maak je bezoek compleet met een virtual reality rondleiding langs het slagveld. Je kunt er zelfs meedoen met een escape game.

Het Beleg van Alesia ontdekken

Video

Het verhaal van mensen met liefde voor Bourgondië

Michel Rouger, directeur van het MuséoParc Alésia deelt al de geheimen van het bezoekerscentrum met je. 

Ons lijstje met accommodaties en restaurants

Voor een overnachting tussen twee fantastische uitstapjes

De ziel van een kamer op een kasteel, de sfeer van een gewelfde zaal voor een romantisch ontbijt... Een schitterend decor om van te genieten. Bij het ontbijt, of tussen het hoofdgerecht en het toetje kun je je gastheren persoonlijk vragen naar de geschiedenis van de omgeving!

Ook leuk om verder te reizen

En résumé