Terug naar de basis...

Het meest "natuurlijke" meer van de Morvan

Als je het Lac de Pannecière nog niet kent, wordt het nu tijd om dat te veranderen, want het meer heeft namelijk ontzettend veel te bieden: het is een fantastisch natuurplekje waar je profiteert van rust in hartje Regionaal Natuurpark Morvan.

Het meer wordt ook wel Lac de Pannecière-Chaumard genoemd: het is het grootste en meest recente kunstmatige meer van de Morvan. Het is vooral een omgeving om te vissen en de lokale flora en fauna te ontdekken. Daarnaast mag er op bepaalde plekken worden gezwommen (zonder toezicht) en vind je er een aantal watersportmogelijkheden.

Nièvre Tourisme
Pannecière, un écrin de nature Nièvre Tourisme
Ivan Alfier/Nièvre Tourisme
Pannecière, le paradis de la pêche Ivan Alfier/Nièvre Tourisme
Bouttry
Coucher de soleil sur Pannecière Bouttry
Pierre Demaillet/Nièvre Tourisme
Un écrin de verdure, Pannecière Pierre Demaillet/Nièvre Tourisme
WM guide de pêche Mangin
Pak je vishengel maar!

Welkom in het hengelparadijs

Het Lac de Pannecière wordt gezien als het meest visrijke meer van de Morvan en doet zijn naam dan ook eer aan. Dit meer van de 2e categorie, met 22 km aan oevers en een oppervlakte van 520 hectare, zit vol met rivierbaars, snoekbaars, karper, zeelt en voorn. Ideaal voor hengelfanaten dus.

Ervaren vissers, liefhebbers of beginners: kom alleen vissen of neem een speciale visinstructeur mee, voor tips en begeleiding van een expert.

Pluspunt: 's nachts naar karper vissen is een unieke ervaring voor doorgewinterde vissers!

Visinstructeur William Mangin
Pak je verrekijker en fototoestel maar!

Welkom in het vogelparadijs

In deze ongerepte natuuromgeving leven talloze vogelsoorten.

Rond het "petit lac de Pannecière", net boven het grote meer, bekijk je ze vanaf het houten vlonderpad dat hier is aangelegd. Informatieborden en leuke raadseltjes helpen je bij het spotten en herkennen van de vogels.

De vogelbevolking van dit paradijsje wisselt bij elk jaargetijde, en je vindt er dan ook het hele jaar door diverse vogelsoorten. Een mooi moment én excuus om er een kijkje te nemen of nog eens terug te komen!

Pluspunt: voor de meest betoverende ervaring is 's ochtends de beste tijd om vogels te spotten, wanneer de natuur en al haar geluiden weer langzaam tot leven komen.

Natuurpad
Bouttry

Wist je dat?

Het meer en de stuwdam werden aangelegd om het risico op overstromingen rond Parijs te beperken. Daarom is het geheel ook eigendom van de Franse hoofdstad.

Ontdek het meer

Clara FERRAND/BFC Tourisme
Pak je wandelschoenen maar!

GR® de Pays Grand Tour du Morvan

Het Lac de Pannecière ligt op de route van de "Grande Randonnée de Pays Grand Tour du Morvan".

Deze lustocht van 232 km door bos en natuur loopt langs de meest bekende meren van de Morvan. Het complete parcours is zowel in meerdere dagen te doen als in wat overzichtelijkere luswandelingen voor minder ervaren wandelaars.

Shutterstock/BFC Tourisme
Vissen of jagen?

Op zoek naar rivierkreeft...

De Amerikaanse rivierkreeft leeft overvloedig in het Lac de Pannecière. Leuk om in het water of tussen de stenen rond het meer naar op zoek te gaan. Als soep, gegrild, warm, koud of in een salade: dit zoetwaterkreeftje biedt ontelbare culinaire mogelijkheden!

Ga samen met een ervaren gids op pad en probeer met zijn handige tips zelf wat rivierkreeftjes tussen de stenen of het gras te vinden... Een leuke en leerzame activiteit om 's zomers samen met je gezin of vrienden te doen.

Zorg wel dat je vooraf reserveert bij het Toeristisch Informatiebureau van Les Settons.

En résumé
A propos
Pannecière, un écrin de nature Nièvre Tourisme
Pannecière, le paradis de la pêche Ivan Alfier/Nièvre Tourisme
Coucher de soleil sur Pannecière Bouttry
Un écrin de verdure, Pannecière Pierre Demaillet/Nièvre Tourisme