Het concept van de Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin

Stap de deur van de Cité door en je staat midden in deze wereld die we zo goed kennen: de gastronomische maaltijd van de Fransen, opgenomen op de internationale representatieve lijst van immaterieel erfgoed van Unesco. In Dijon, midden in Bourgondië, kun je niet alleen gastronomische maaltijden maar de hele geschiedenis van wijn en de climats ontdekken.

De Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin (CIGV) is een stad in de stad, met een aantal polen.

3000 wijnreferenties
4500 m² ruimte over good eten
3 grandioze expositieruimtes
tientallen themaworkshops

Het gastronomische dorp en de Cave de la Cité, een food court op z'n Frans

De food court, een nieuwe culinaire trend, krijgt in Dijon een traditioneel Frans jasje. En dat is logisch, want alles in het Village Culinaire is Frans. Boerenkazen, vlees met een AOP, ambachtelijke producten, gebak van Meilleurs Ouvriers de France, hier wordt alles ingezet om je zintuigen wakker te schudden en te verrassen!

  • Village Gastronomique:  9 gevarieerde winkels, gewijd aan de rijkdom van de Franse terroir. De specialiteiten kunnen ter plaatse worden genuttigd of worden meegenomen, als uitzonderlijke cadeaus (al is het maar voor jezelf). Gastronomische boekenliefhebbers zullen zich maar moeilijk kunnen losmaken uit de librairie gourmande.
  • Cave de la Cité: de Cave de la Cité is veel meer dan een wijnbar, het is de keldermeester met de meest uitgebreide wijnkeuze per glas ter wereld. In cijfers:

- 3.000 wijnreferenties,

- 250 flessen die per glas geschonken worden,

- 40 grote wijnhuizen uit Bourgondië,

- 600 m² proeverijruimte.

Geniet intens van de Franse gastronomie tijdens een maaltijd die gewoonlijk het privilege is van beroemde chef-koks.

op je bord

Restaurant La Table des Climats

Waar kun je uitzonderlijke grands crus beter combineren met gerechten van sterrenchefs dan in Bourgondië?

In restaurant La Table des Climats kies je de wijn en laat je je voor het gerecht leiden door de suggesties van het team.

De emblematische gerechten uit de streek zijn zorgvuldig en geraffineerd herbewerkt. Tussen traditie en moderniteit, voor een heerlijke, luxe maaltijd.

Je tafel reserveren
Les Tables et la Cave de la Cité
Table des climats, Dijon
Comptoir de la Cité
Comptoir de la Cité
op je bord

Comptoir de la Cité

Op het menu van dit adres in bistroformaat:

- de klassiekers uit de Bourgondische keuken in de uitvoering van Eric Pras, culinair directeur in dit restaurant met 3 Michelinsterren,

- een verzorgde wijnkaart,

- finger food en verfijnde delicatessen,

en dat alles voor vriendelijke prijzen.

Je tafel reserveren
Alain Doire - BFC Tourisme
De production uit het korte circuit

Bourgondië proeven

In deze tempel van de Franse gastronomie vind je in elke winkel typisch Bourgondische producten. Manège à Moutarde, Billot of Planche à Fromage zijn verplichte stops om de 100% Bourgondische producten te ontdekken en proeven die je absoluut niet mag mislopen.

Producten en specialiteiten

Musea en tentoonstellingen om te ontdekken

Yann GLAUSER / Destination Dijon
1204, de geschiedenis van Dijon belicht

Centre d'Interprétation de l’Architecture et du Patrimoine

In deze vrij toegankelijke ruimte wordt de geschiedenis van Dijon uitgelicht.

Woningbouw, materialen, kunst en geschiedenis van de stad, alles komt aan bod en zorgt ervoor dat je deze agglomeratie beter begrijpt.

Omdat de Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin in het gebouw van het voormalige ziekenhuis gevestigd is, is een deel van de tentoonstelling gewijd aan de 800 jaar ziekenhuisgeschiedenis van de site.

Een uniek erfgoed dat een bezoek meer dan waard is.

Meer informatie
Les Tables et la Cave de la Cité
À la Table des Français,

tentoonstelling over goed eten

A la table des Français is een permanente expositie over 'goed eten' en 'goed drinken' op z'n Frans met interactieve ruimtes, gigantische decors, theater, tekst en video.

In de 1.750 m² expositieruimte wordt onze manier om ons te voeden ontleedt, die veel verder gaat dan een eenvoudige levensbehoefte.

Een ideale tentoonstelling om de Franse tafelkunst te leren begrijpen.

Voor iedereen toegankelijk

De Ateliers de la Cité

De Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin is een pek voor ontdekkingen en leren.

Profiteer met vrienden, met je gezin of met kinderen van de workshops om te leren (begrijpen) wat er allemaal bij de 'grande cuisine' en goede wijnen komt kijken. Themaworkshops, begeleide activiteiten, rondleidingen met gids ... je kiest zelf waar je zin in hebt!

De workshops bekijken

Séverine FORNEROT / BFC Tourisme
miswijn,

bezoek aan de Grande Chapelle

Op de site van het voormalige ziekenhuis staat nog steeds de Grande Chapelle. Deze kapel is de getuige van meer dan 800 jaar geschiedenis en vertelt bezoekers indrukwekkende verhalen over wijn en de climats.
Handig weetje: de toegang is gratis! Een rondleiding met gids in de kapel kan gereserveerd worden om meer van de Grote geschiedenis te weten te komen.

Séverine FORNEROT / BFC Tourisme

Adres en handige info

Ontdekken
En résumé