De Champs-Elysées van Bourgondië

Wijngaarden in de herfst

De Route des Grands Crus werd opgericht in 1937. Deze wijnroute, die ook wel de "Champs-Elysées van Bourgondië" wordt genoemd (wat dus iets zegt over de kwaliteit van de wijnen die je hier vindt), loopt langs 60 kilometer aan wijngaarden met 32 van de 33 Grands Crus die Bourgondië telt. En als kers op het wijnglas staat de wijnstreek ook nog eens sinds juli 2015 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! In het najaar, net na de wijnoogst, wordt het landschap gehuld in een rood met gouden gloed, waardoor de poëtische naam van de streek Côte-d'Or pas echt betekenis krijgt. Met een beetje gelukt zie je de Mont-Blanc liggen vanuit de wijngaarden! 

Dat wordt nog lastig kiezen tussen een hippe chambre d'hôtes, een oude Bourgondische boerderij of wakker worden met uitzicht op de wijngaarden, en dat allemaal vlak bij de bekende Hospices de Beaune

De Côte Chalonnaise 

Nog meer prachtige wijngaarden

Volg ons in de zoektocht naar nog meer wijndorpjes met bekende namen in het wijngebied van de Côte Chalonnaise. 

Hier ontdek je wijndorpjes met wijngaarden van 5 km lang, 7 km breed en bekende namen als Bouzeron (waar de Aligoté wordt gemaakt), Givry, Mercurey, Montagny en Rully. Allemaal dorpjes waar je profiteert van een bijzonder herfsttripje.

 

Een tochtje langs het water

De Loire in Bourgondië

Ben je al eens in de Val de Loire bourguignon geweest, waar je tijdens een tochtje langs de bekende rivier profiteert van fantastische herfstkleuren? Neem de tijd en struin door de straatjes van La Charité-sur-Loire, Decize, Clamecy of Nevers... Onze tip: stop bij een van de wijncaves van de streek en proef de bekende Pouilly-Fumé.

 

Een romantisch reisje langs de Loire

Tripje rond de oevers van de Loire

Wat je te wachten staat dit weekend: wijnen uit de Pouilly-Fumé proeven, fietsen langs de rivier en de bezienswaardigheden uit de streek ontdekken.

Een bekend UNESCO monument

Het adembenemende uitzicht vanaf Vézelay

Ken je Vézelay al? Dit middeleeuwse dorp op de lijst van "Mooiste Dorpen van Frankrijk" en zijn basiliek op de eeuwige heuvel, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO? Vanaf de heuvel heb je een fantastisch uitzicht over de omringende wijngaarden en de bossen van de Morvan.

Jean Pierre Delagarde
Voor een geslaagd herfstreisje naar Bourgondië! 

Bekijk ons lijstje van adresjes

In de herfst overnachten in Bourgondië

Bekijk de aanbiedingen van onze dienstverleners

Côte-d'Or
A.Doire /BFCT
Nièvre
My Destination, BFC Tourisme
Yonne
Alain Doire - BFC Tourisme
Saône-et-Loire
Ariane FORNIA / Itinera Magica
En résumé