Terug naar de basis

In de herfst bijtanken in de Morvan

De Morvan is de ultieme bestemming om nieuwe energie op te doen en contact te maken met een schitterende natuur. Eropuit in de bossen van de Morvan, ontspannen bij de Spa Loiseau des Sens, een dagje het kasteelleven ervaren, genieten van het unieke herfstlandschap: het is tijd om ertussenuit te gaan!

My Destination, BFC Tourisme
1

Het Lac des Settons zonder water

Dit bijzondere fenomeen is maar één keer in de twaalf jaar te zien, vanaf 16 augustus 2022. Dan worden de sluizen geopend om het "Lac des Chettons", zoals de locals het noemen, te legen. Een proces van een aantal maanden met als doel om de oudste stuwdam van Frankrijk te renoveren, gebouwd in 1855! Maar, geen zorgen, want de werkzaamheden zijn nou juist nét een gelegenheid om activiteiten rond het meer te proberen, zoals fietsen of een tochtje met een elektrische kickbike! Komende winter wordt het meer langzaam weer gevuld, en vanaf het voorjaar van 2023 zijn de watersporten dan ook weer toegankelijk.

 

2

Op zoek naar de vijf andere meren van de Morvan

Naast het Lac de Settons zijn er gelukkig nog een aantal meren in de Morvan! Ga in de herfst op zoek naar de andere vijf kunstmeren van de streek, aangelegd in de 19e en 20e eeuw. Ze hebben elk hun eigen karakter. Of je nou van vissen, wandelen of rust houdt: bij de meren van Pannecière, Saint-Agnan (met als bijnaam "klein Canada") Chaumeçon, Crescent of Chamboux vind je het allemaal.

Aurélien Ibanez
3

Geniet van het schitterende herfstlicht op de Mont-Beuvray

Het is herfst, en dus het jaargetijde van schitterend licht en een bescheiden, maar nog steeds aanwezig zonnetje! Om het beste uit de nazomer te halen, moet je een kijkje nemen bij de Mont-Beuvray.

Op de top van 821 m adem je heerlijk zuivere lucht en pak je de laatste zonnestralen om nieuwe energie op te doen.

Het ultieme geluksgevoel? Het fantastische uitzicht op de Morvan. Bij helder weer zie je de Jura liggen en met een beetje geluk zelfs de Alpen.

De Mont-Beuvray

Alain DOIRE / BFC Tourisme
4

Verwen jezelf met een bezoekje aan een moderne Spa

Zodra het wat kouder begint te worden wil je maar één ding: even lekker ontspannen.

De Spa van Le Relais Bernard Loiseau (een 5-sterrenhotel en Spa op de grens met de Morvan) is uitgerust met de meest moderne faciliteiten, in een ideale setting voor wellness: een privétuin, binnen- en buitenzwembaden, een sterrenrestaurant: alles is aanwezig om compleet bij te tanken.

Spa Loiseau des Sens

My destination - BFC Tourisme
5

Duik het bos in

De bossen van de Morvan bestaan uit immense, donkere sparren en loofbomen die tijdens de herfst in warme kleuren zijn gehuld. Het is een ware uitnodiging om te voelen, te ruiken, te proeven en te genieten.

De onweerstaanbare geur van struikgewas, de krakende herfstbladeren onder je voeten, het zacht mos op de boomstammen, het geluksgevoel bij het vinden van paddenstoelen... er is niets beters dan een wandeling in de bossen van de Morvan, die de mens in de loop der eeuwen heeft uitgebaat en onderhouden.

Een weekendje in de bossen van de Morvan

My Destination - BFC Tourisme
6

Ervaar het kasteelleven

En niet zomaar een kasteel: het kasteel van Bazoches, het oude verblijf van Vauban. Hij kwam er diverse malen om te werken en tot rust te komen, ver weg van alle perikelen aan het hof en het oorlogsgeweld.

Kijk binnen bij het kantoor van Vauban en beeld je in hoe hij hier zat te werken. Slenter door de gallerij waar hij samen met zijn ingenieurs zijn vestingwerken ontwierp. Wandel door de ontvangstruimtes, voorkamer en bibliotheek, en sluit je bezoek af in het park ontworpen door tuinarchitect Le Nôtre.

Het kasteel van Bazoches

Domaine de Corcelles
7

Paardrijden

Droom jij ook van een paardrijtochtje met de wind in je haren? Of je nou het paardrijden ontdekt of al wat ervaring hebt: op het platteland van de Morvan profiteer je samen met ruitergids Nathalie en haar man Simon van een fantastische tocht. Laat je op hoeventempo verrassen door het kleurrijke landschap en de herfstgeuren. Maak dit ontspannen uitstapje compleet door een paardrijweekendje te reserveren, met een overnachting in een gîte of chambre d'hôtes.

Paardrijden rond Domaine de Courcelles

Jérôme Champagnat
8

Met de elektrische fiets het platteland verkennen

Je hoeft geen ervaren fietser of topsporter te zijn om te profiteren van een uitstapje met een comfortabele E-Bike zonder derailleur! Ideaal om op rustig tempo te fietsen, zonder te veel inspanning.
De elektrische fiets is toegankelijk voor iedereen, om de glooiende routes van de Morvan te ontdekken en de oevers van het Canal du Nivernais.
Maak een tochtje tussen de warme herfstkleuren en misschien vind je onderweg wel kastanjes of hoor je in de verte het gebrul van herten.

Elektrische fietsen huren bij Le Cyclo Déchaîné 

D.Beaudequin
9

Ontdek de fietsrail  

Wat dacht je van een tochtje op de elektrische fietsrail dit weekend? Een uitstapje van 2 tot 3 uur op een voormalig spoor in hartje natuur?
Hier hoor je alleen het geluid van je fiets en profiteer je van de gouden tinten in het herfstlandschap van de Morvan.
Dit fietsrailparcours van 24 km door de bossen ligt in een ongerepte natuuromgeving en is de belofte van een fantastische rit!

Ontdek de fietsrails van Bazois-Morvan 

En résumé