Rondtrekken

Wandelen, lanterfanten, ergens stoppen, iets ontdekken en weer op weg gaan. Voor een paar uur of voor een paar dagen! Er zijn genoeg redenen om een tocht te maken, per fiets, met een boot, te voet of te paard. In een Bourgondisch tempo waarin u de tijd neemt van het leven te genieten.

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

 

Op de fiets

Heel Bourgogne op de fiets, dat belooft wat. Het is mogelijk dankzij de route van de Tour de Bourgogne à vélo®, een fietsparcours van 800 km, dat Bourgogne in geconcentreerde vorm binnen uw bereik brengt, waarbij wijngaarden, bossen, kastelen en karaktervolle dorpen elkaar afwisselen. Maar dat niet alleen, want ook de routes van de Voie bleu en de Karel de Stoute-route doorkruizen de regio en geven u de mogelijkheid Bourgogne in uw eigen tempo te ontdekken. Op uw tocht staan allerlei mensen die u hun diensten aanbieden tot uw beschikking. Als u kiest voor leden van het keurmerk « Accueil vélo » weet u dat u goed zit. Zij voldoen aan een certificaat dat is gebaseerd op allerlei kwaliteitscriteria op het gebied van ontvangst of uitrusting.

Meer weten

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

Per boot

Met bijna 1200 km aan rivieren en kanalen is Bourgogne een paradijs voor de pleziervaart. Maak een riviercruise op een péniche-hôtel ( een hotelschip) om comfortabel te varen of op een woonboot om met familie of vrienden kennis te maken met de geneugten van een vrije cruise. Of kies voor een kortere bootexcursie met uw kinderen, er zit voor iedereen iets bij. Gooi de trossen los en volg de stroom van het water: het ritme van uw reis wordt bepaald door de aanlegplaatsen. Als de boot moet wachten bij een sluis of als er gepauzeerd wordt kunt u daarvan profiteren door te genieten van een wandeling en ontdekkingen te doen langs de jaagpaden. Vlakbij bevinden zich wijngaarden, karakteristieke dorpjes, kastelen en kerken. Samengevat: een Bourgogne met een gevarieerd en buitengewoon erfgoed.

Meer weten

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

Te voet

Bourgogne staat al heel lang open voor wandelaars. Eigenlijk al vanaf de Middeleeuwen, toen pelgrims op weg naar Santiago de Compostella massaal de regio doortrokken van Vézelay naar Nevers. Deze traditie is nooit verdwenen, want tegenwoordig wordt de regio doorkruist door zo'n 6000 kilometer aan bewegwijzerde paden, van eenvoudige wandelwegen tot aan de Petites en Grandes Randonnées. Trek uw wandelschoenen aan en ontdek het massief van de Morvan, de wijngaarden of de oevers van de Loire, zelfstandig of met een gids. Onderweg doet u de ene na de andere ontdekking, sommige routes volgen de geschiedenis en anderen hebben een thema, maar het is altijd midden in de natuur dus u krijgt gegarandeerd nieuwe energie!

Meer weten

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

Per paard

Bourgogne heeft een ongerepte kant die heel verrassend is. Het is een fantastische ervaring om deze kant te paard te ontdekken. Er zijn 6.500 kilometer aan bewegwijzerde ruiterpaden die de regio doorkruisen om dit zelf te constateren. Geoefende ruiters kunnen in alle vrijheid tochten gaan maken, terwijl beginnelingen en kinderen samen met een instructeur kunnen oefenen met op een paard zitten, draven en galopperen. Voor een paar uur of langer en ongeacht uw niveau zult u tijdens een picknickpauze of een nachtelijk bivak rond het vuur genieten van de Bourgondische natuur. Stress verdwijnt en ontspanning en gezelligheid komen ervoor in de plaats.

Meer weten