Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comte Tourisme

MOBIGO: alle informatie die je zoekt om rond te reizen door de regio

Maak gebruik van de website Mobigo om al je reizen binnen Bourgondië te organiseren. Deze dienst biedt informatie over de verschillende netwerken voor openbaar vervoer in de streek. Op de website, via de App of telefonisch: Mobigo helpt je bij het uitstippelen van je route, voor elk type vervoermiddel: trein, bus, tram, carpoolen, fiets of te voet. Goed om te weten: je vindt er ook speciale abonnementen voor het rondreizen door de regio en kortingen.

Alain Doire - BFC Tourisme

Met de trein

Als je met de trein wilt reizen, kun je naar OUI.sncf voor informatie over trajecten, treintijden, verkeersinformatie en online kaartverkoop. Tip: reis je vaak in het weekend? Kies dan voor de weekendkaart!

Meer informatie
Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comte Tourisme

Met de auto

Met de auto beleef je op de wegen van de streek je eigen avontuur in Bourgondië, met tussenstops wanneer en waar je maar wilt. Voor een optimale reis kun je kiezen voor de snelweg. Maar neem ook de tijd om de plattelandswegen te ontdekken, langs de wijnroutes, min of meer bekende restaurantjes, bezienswaardigheden rijk aan geschiedenis of gevarieerde en unieke landschappen.

Bekijk ook onze tips om Bourgondië met de camper of de motor te ontdekken!

Plan je route met behulp van de volgende websites:

- ViaMichelin

- Mappy

- Google Maps

Alain Doire - BFC Tourisme
Te voet, met de fiets of de boot

Ontdek Bourgondië op een rustige manier

Water is overal aanwezig in Bourgondië, met verschillende rivieren zoals de Saône of kanalen zoals het Bourgondisch Kanaal. Bekijk alle goede redenen voor riviertoerisme in Bourgondië en tips voor mini-cruises op de waterwegen van de streek.

Andere vormen van motorloze vervoermiddelen laten je Bourgondië vanuit een hele andere hoek zien (tochten te voet, met de fiets of te paard!).

En résumé