Het festivalseizoen is officieel geopend!

De beste festivals van Bourgondië

Na een heel seizoen zonder festivals zien we ernaaruit om te genieten van muziek tijdens de zomerfestivals van Bourgondië. Ontdek de verschillende evenementen die overal in Bourgondië worden georganiseerd. In Beaune, Dijon, Nevers, La Charité-sur-Loire, Chalon-sur-Saône en Vézelay... of je nou van barokmuziek, elektro, klassiek, blues of straattheater houdt: hier vind je het festival dat je zoekt!  

1 Muziek en solidariteit in Dijon

VYV Festival

4 dagen muziek om het nieuwe schooljaar goed mee te beginnen: van 2 t/m 5 september in het Parc de la Combe à la Serpent, een prachtig natuurplekje van 300 hectare vlak bij het centrum van Dijon. Dit festival biedt een divers programma met 21 artistiesten als Catherine Ringer, Pomme, Gystère of Dionysos, maar ook een aantal initiatieven uit de regio of daarbuiten, met stands van stichtingen rond het thema solidariteit en samenleving. 

 • Data: van 2 t/m 5 september
 • Locatie: Dijon

Ontdek het VYV Festival

Château d'Ancy-le-Franc
2 Muziekevenement bij het kasteel van Ancy-le-Franc 

Musicancy 

Op de binnenplaats van het kasteel van Ancy-le-Franc worden 5 concerten georganiseerd, met artiesten van over de hele wereld. Maak van de gelegenheid gebruik om het schitterende renaissance monument vrij te bezoeken, voordat je plaatsneemt om te genieten van muziek. 
Het thema van dit 18e seizoen is: artistieke kwaliteit, gezelligheid en ontdekken van muziek. 

 • Data: van 26 juli t/m 12 september
 • Locatie: het kasteel van Ancy-le-Franc

Ontdek Musicancy

3 Straatkunst in Nevers 

Les Zaccros d'ma Rue 

Het festival Les Zaccros d'ma Rue staat voor het begin van de zomer en de vakantie. Tijdens dit festival in Nevers en omgeving vind je straattheater, goochelkunst, poppenkasten en burleske voorstellingen...  Een programma van gratis voorstelingen voor jong en oud.

 • Data: van 5 t/m 11 juli
 • Locatie: Nevers en omgeving

Ontdek Les Zaccros d'ma Rue

Côte-d_Or Tourisme ©Rozenn Krebel
4 Het beste van barok in Beaune 

Baroque opera festival

De 39e editie van dit festival wordt georganiseerd op twee prestigieuze locaties: de binnenplaats van de Hospices de Beaune en de kapittelkerk Notre-Dame van de wijnhoofdstad. Het programma biedt 7 opera's en oratorio's en 4 recitals, voor een aantal bijzondere avonden.

 • Data: van 9 t/m 31 juli
 • Locatie: Beaune 

Ontdek dit festival

 

 

CHATEAU DE BUSSY-RABUTIN
5 Klassieke en elektronische muziek op historische locaties

Festival Image Sonore

Bij het Théatre des Roches in Alise-Sainte-Reine, het MuséoParc Alésia en het kasteel van Bussy-Rabutin vind je tijdens dit festival 21 concerten, waarvan 7 gratis, evenals 20 workshops en 8 videomappings om je ogen uit te kijken! Deze historische monumenten zijn het toneel voor klassieke muziek en elektro, zoals Thylacine, een talentvolle groep uit de Franse elektronische muziekwereld! 

 • Data: 21 t/m 24 juli & première op 17 juli
 • Locatie: Alise-Sainte-Reine, MuséoParc Alésia & kasteel van Bussy-Rabutin

Ontdek het Festival Image Sonore

BFC Tourisme - Alain Doire
6 Tientallen gratis voorstellingen in Chalon-sur-Saône

Chalon dans la rue 

De straten en pleinen van Chalon-sur-Saône komen deze zomer tot leven tijdens de talloze straatvoorstellingen. Laat je verrassen door straatkunst, digitale kunst, levende voorstellingen en optredens van zo'n 128 artiesten.

 • Data: van 21 t/m 25 juli
 • Locatie: Chalon-sur-Saône

Ontdek Chalon dans la Rue

 

Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comté Tourisme
7 Muziek in Cluny 

Les Grandes Heures de Cluny 

Dit festival, opgericht in 1967, wordt georganiseerd bij de abdij, het klooster, de farinier (meelopslag) van de monniken en de Saint-Marcel kerk van Cluny. Het is onderdeel van het Festival Musical des Grands Crus de Bourgogne-Franche-Comté. Geniet tijdens een van de 3 gratis concerten van een muzikale reis met een harpist, pianist, koorzanger of trompetspeler (Off Festival van het gemeentehuis van Cluny).  

 • Data: van 23 juli t/m 8 augustus
 • Locatie: Cluny 

Ontdek Les Grandes Heures de Cluny

 

Mathieu Balme
8 Bluesmuziek aan de oevers van de Loire

Blues en Loire 

Marko, Bo Weavil en James Armstrong, om er maar even een paar te noemen, kunnen niet wachten om voor je te spelen in het monumentale decor van La Charité-sur-Loire. Van 15 t/m 21 augustus kun je je zomeravonden vullen met een aantal blues concerten.

 • Data: van 15 t/m 21 augustus
 • Locatie: Guérigny, Varzy, Raveau & La Charité-sur-Loire 

Ontdek Blues en Loire

Alain Doire / BFC Tourisme
9 10 concerten rond het thema stem

Rencontres musicales de Vézelay

De 21e editie van de Rencontres Musicales de Vézelay wordt op diverse historische plekken georganiseerd, zoals de schitterende basiliek Sainte-Marie-Madeleine, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Van 19 t/m 22 augustus vind je 10 concerten met artiesten uit heel Europa, tijdens een festival met uniek stemgeluid.

 • Data: van 19 t/m 22 augustus
 • Locatie: Avallon & Vézelay

Ontdek de Rencontres Musicales de Vézelay

En résumé