Het festivalseizoen is officieel geopend!

De beste festivals van Bourgondië

Na een heel seizoen zonder festivals zien we ernaaruit om te genieten van muziek tijdens de zomerfestivals van Bourgondië. Ontdek de verschillende evenementen die overal in Bourgondië worden georganiseerd. In Beaune, Dijon, Nevers, La Charité-sur-Loire, Chalon-sur-Saône en Vézelay... of je nou van barokmuziek, elektro, klassiek, blues of straattheater houdt: hier vind je het festival dat je zoekt!  

1 In het teken van rap

Golden Coast 

Een geweldige line-up voor dit gloednieuwe festival 100% rap in het Parc de la Combe à la Serpent, een mooie natuurlijke locatie van meer dan 300 hectare op een steenworp afstand van het centrum van Dijon. Een festival voor alle leeftijden in het teken van 50 jaar rap.

 • Data: 13 en 14 september 2024
 • Locatie: Dijon

Het Golden Coast Festival ontdekken

Château d'Ancy-le-Franc
2 Muziekevenement bij het kasteel van Ancy-le-Franc 

Musicancy 

Op de binnenplaats van het kasteel van Ancy-le-Franc worden 5 concerten georganiseerd, met artiesten van over de hele wereld. Maak van de gelegenheid gebruik om het schitterende renaissance monument vrij te bezoeken, voordat je plaatsneemt om te genieten van muziek. 
Het thema van dit 18e seizoen is: artistieke kwaliteit, gezelligheid en ontdekken van muziek. 

 • Data: van 26 juni t/m 29 september 2024
 • Locatie: het kasteel van Ancy-le-Franc

Ontdek Musicancy

3 Straatkunst in Nevers 

Les Zaccros d'ma Rue 

Het festival Les Zaccros d'ma Rue staat voor het begin van de zomer en de vakantie. Tijdens dit festival in Nevers en omgeving vind je straattheater, goochelkunst, poppenkasten en burleske voorstellingen...  Een programma van gratis voorstelingen voor jong en oud.

 • Data: van 1 t/m 7 juli 2024
 • Locatie: Nevers en omgeving

Ontdek Les Zaccros d'ma Rue

Côte-d'Or Tourisme ©Rozenn Krebel
4 Het beste van barok in Beaune 

Baroque opera festival

De 39e editie van dit festival wordt georganiseerd op twee prestigieuze locaties: de binnenplaats van de Hospices de Beaune en de kapittelkerk Notre-Dame van de wijnhoofdstad. Het programma biedt 7 opera's en oratorio's en 4 recitals, voor een aantal bijzondere avonden.

 • Data: van 5 t/m 28 juli 2024
 • Locatie: Beaune 

Ontdek dit festival

 

 

CHATEAU DE BUSSY-RABUTIN
5 Klassieke en elektronische muziek op historische locaties

Festival Image Sonore

Bij het Théatre des Roches in Alise-Sainte-Reine, het MuséoParc Alésia en het kasteel van Bussy-Rabutin vind je tijdens dit festival 21 concerten, waarvan 7 gratis, evenals 20 workshops en 8 videomappings om je ogen uit te kijken! Deze historische monumenten zijn het toneel voor klassieke muziek en elektro, zoals Thylacine, een talentvolle groep uit de Franse elektronische muziekwereld! 

 • Data: 18 t/m 20 juli 2024
 • Locatie: Alise-Sainte-Reine, MuséoParc Alésia & kasteel van Bussy-Rabutin

Ontdek het Festival Image Sonore

BFC Tourisme - Alain Doire
6 Tientallen gratis voorstellingen in Chalon-sur-Saône

Chalon dans la rue 

De straten en pleinen van Chalon-sur-Saône komen deze zomer tot leven tijdens de talloze straatvoorstellingen. Laat je verrassen door straatkunst, digitale kunst, levende voorstellingen en optredens van zo'n 128 artiesten.

 • Data: van 10 t/m 13 juli 2024
 • Locatie: Chalon-sur-Saône

Ontdek Chalon dans la Rue

 

Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comté Tourisme
7 Muziek in Cluny 

Les Grandes Heures de Cluny 

Dit festival, opgericht in 1967, wordt georganiseerd bij de abdij, het klooster, de farinier (meelopslag) van de monniken en de Saint-Marcel kerk van Cluny. Het is onderdeel van het Festival Musical des Grands Crus de Bourgogne-Franche-Comté. Geniet tijdens een van de 3 gratis concerten van een muzikale reis met een harpist, pianist, koorzanger of trompetspeler (Off Festival van het gemeentehuis van Cluny).  

 • Data: van 20 juli t/m 10 augustus 2024
 • Locatie: Cluny 

Ontdek Les Grandes Heures de Cluny

 

Alain Doire / BFC Tourisme
8 10 concerten rond het thema stem

Rencontres musicales de Vézelay

De 21e editie van de Rencontres Musicales de Vézelay wordt op diverse historische plekken georganiseerd, zoals de schitterende basiliek Sainte-Marie-Madeleine, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Van 19 t/m 22 augustus vind je 10 concerten met artiesten uit heel Europa, tijdens een festival met uniek stemgeluid.

 • Data: van 22 t/m 25 augustus 2024
 • Locatie: Avallon & Vézelay

Ontdek de Rencontres Musicales de Vézelay

Brice ROBERT - Belfort Tourisme / BFC Tourisme
9

Agenda

Ontdek agenda

En résumé