Maison Auvigne
Al generaties lang wijnboer

Kennismaken met wijnboeren bij Maison Auvigue

Jean-Pierre en Michel Auvigue geven je met veel plezier een rondleiding op hun wijnlandgoed in Zuid-Bourgondië. Een eeuwenoud landgoed, want Auvigue was in 1626 al een bekende naam van het wijngebied Beaujolais-Mâconnais. 

Ontdek het Maison Auvigue

 

Maak een reis langs:

de bezienswaardigheden tussen de wijngaarden

Hier hebben wijntelende monniken hun sporen nagelaten, daar liggen wijnkelders waar de tijd lijkt stil te staan... De wijngeschiedenis ligt hier tussen steen, hout en aarde: een bijzonder dialoog tussen natuur en tijd, waar je alles over wilt horen.  

Alain Doire - BFC Tourisme

Route des Grands Crus

Of je nou van Pinot Noir houdt of van Chardonnay, het toppunt voor liefhebbers van Bourgondische wijnen wereldwijd is uiteraard de Route des grands Crus.

Het unieke landschap maakt zo'n grote indruk, dat je heel goed begrijpt waarom de wijnstreek staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zorg ervoor dat je mooie plaatjes schiet van de paarden die op dit eeuwenoude land werken, en maak bij zonsondergang een selfie in de wijngaarden. 

Route des Grands Crus de Bourgogne
Alain DOIRE / BFC Tourisme

Je kennis oppoetsen

Onze tip om deze rondreis door de wijngaarden van Bourgondië mee te beginnen is: de basis. We weten zeker dat alle bekende plekken van de regio een leuk verhaal in petto hebben voor je.

Een duik in de wijngaarden

Met een tweewieler of een camper busje door de wijngaarden trekken

Om de wijngaarden van Bourgondië te ontdekken, kun je ook kiezen voor een bijzonder vervoermiddel, als een oud brommertje of elektrische fiets. Wijnboeren of niet, Bourgondiërs... niet altijd. Vaak combineren ze een andere passie met die voor wijn om je hun wijngaard op een verrassende manier te laten zien. Dus volg de gids, luister naar de verhalen en laat je kuiten af en toe branden... om mooie reisherinneringen te maken.

Cécilia, Patrick, Sarah, Jean-Philippe en Franck... allemaal mensen met passie voor Bourgondië die je graag hun favoriete plekjes laten zien. 

Wandelen tussen de wijngaarden

Hoe heerlijk is dat: tijdens een wandeling door de wijngaarden met je eigen ogen zien hoe de wijn van dit jaar gemaakt wordt.

Wijnen ontdekken

Proosten op je tripje, proosten op alle ontmoetingen

Deze reis is niet compleet zonder een vleugje bosvruchten of witte bloemen, zonder een velourssmaak of gouden gloed. Kies een adresje om de meest bekende wijnen uit de Bourgogne te proeven.

BIVB / Château de Tracy

Rondleiding-proeverij bij Château de Tracy

De eigenaren van dit wijnkasteel aan de Loire heten je graag welkom om je over hun vak te vertellen. Hier wordt al meer dan 6 eeuwen wijn verbouwd! 

Eropuit!
Les dégustations d'Anthéa

Wijnproeven met Anthéa

Anthéa is een wijnkenner met passie en neemt je dan ook graag mee voor een kennismaking met de wijngaarden van Bourgondië.

Lees meer

Proef, geniet en leer

Sensation Vin

Wijn leren proeven met Sensation Vin

In de Bourgondische wijnhoofdstad Beaune nodigt het enthousiaste team van Sensation Vin je uit voor een wijnkundeles. Je krijgt er een hele nieuwe kijk op wijn.

Reserveer een wijnkundeles
Alain Doire - BFC Tourisme

Wijn leren proeven met de Ecole des Vins

De Ecole des Vins biedt je meer dan alleen een kennismaking met de wijnen uit de Bourgogne: het is de belofte van een onvergetelijke en unieke ervaring. 

Beleef een onvergetelijke ervaring
OTLVN

Bezoekerscentrum

Bij de Tour du Pouilly-Fumé wacht je een bijzondere zintuigenreis om alle geheimen van deze heerlijke witte wijn te ontdekken.

Tour du Pouilly-Fumé
BIVB / Château de Garnerot

Rondleiding-proeverij

Welkom op het Château de Garnerot waar Alexia en Caroline je van harte welkom heten op hun wijnlandgoed. Een kinderdroom die ze hebben waargemaakt.

Domaine du Château de Garnerot
Fabrice Sommier

Wine School by Fabrice Sommier

Als Beste Vakman van Frankrijk heeft sommelier Fabrice Sommier zijn droom waargemaakt met de oprichting van een Wine School, waar wijn en sterke dranken centraal staan.

Wine School by Fabrice Sommier
Emilie Charrion, Sales Manager bij Hameau Duboeuf

Het verhaal van mensen met liefde voor Bourgondië

Emilie neemt je mee voor een bezoekje aan Hameau Duboeuf, het grootste themapark over wijnstreken en wijnen uit Europa.

Bezoek Hameau du vin

Ons lijstje met accommodaties en restaurants

Voor een overnachting tussen twee fantastische uitstapjes

Een adembenemend uitzicht op de wijngaarden, een goed glas wijn... Het warme onthaal in de streek laat zien hoeveel de mensen hier gehecht zijn aan hun streek en de unieke wijngaarden. Met veel gastvrijheid en passie vertellen ze over de druivensoorten van hun wijngebied of kiezen net dat lekkere flesje wijn waardoor je je meteen thuis voelt.

Hostellerie de Levernois JLB

Een haven van rust tussen de wijngaarden

Susanne en Jean-Louis Bottigliero heten je van harte welkom in hun 5-sterrenhotel waar je volop kunt genieten. Je vindt er een heerlijke menukaart in hun culinaire restaurant, dat je nog lang zal bijblijven.

Reserveer een verblijf

En résumé