Een traditioneel feest

Elk laatste weekend van januari, wanneer het werk in de wijngaarden stil ligt, wordt er in een wijndorp het wijnfeest Saint-Vincent georganiseerd, de patroonheilige van de wijnboeren. Dit evenement wordt sinds 1938 elk jaar op een andere locatie georganiseerd, vandaar de naam Saint Vincent Tournante

Tijdens dit feest nodigen wijnboeren je uit om in een gezellige sfeer hun wijnen te proeven en kennis te maken met de Bourgondische streekproducten.

De komende editie

Het komende evenement Saint-Vincent Tournante vindt plaats op 28 en 29 Januari 2023. Het wordt georganiseerd door de wijnboeren uit de dorp Couchey.
Net als ieder jaar kunnen liefhebbers van bekende wijnen hier genieten van Premier Cru wijnen uit 2017 en 2018, van wijngebieden in Marsannay.

Dus kom en beleef een bijzonder weekend in Bourgondië!

Lees meer

ADT71/Véronique Givord
7.30 uur

Begin van de optocht

Zet je wekker voor de traditionele processie van de 100 wijngenootschappen uit Bourgondië in klederdracht, samen met Bourgondische volksliederen
Een uniek evenement dat je niet mag missen!

Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comte Tourisme
Défilé de la Saint-Vincent
9.00 uur

Ceremonie

Tijd voor een plechtige ceremonie ter ere van de doden van het dorp, gevolgd door een kerkdienst. 

11.00 uur

Opening van de wijncaves

Aan het einde van de ochtend kun je terecht bij de verschillende wijncaves om wijn te proeven! Ook voor kinderen worden er speciale proeverijen georganiseerd
Geniet van rondstruinen door het dorp met een speciaal proefpakket, bestaande uit een glas (met het logo van het wijnfeest, leuk om te bewaren), een glasdrager (erg handig!) en wijnproefkaartjes voor het proeven van verschillende wijnen die voor de gelegenheid zijn geselecteerd.
Deze ochtend rijk aan tradities wordt afgesloten met inhuldigingen van oude wijnboeren of bekende figuren uit de wijngenootschappen.

Alain Doire - BFC Tourisme
Wist je dat?

Er bestaan verschillende versies van het Saint-Vincent feest!

Net als bij het evenement Saint-Vincent Tournante van de Confrérie des Chevaliers du Tastevin, wordt er door een van de 19 dorpen in het wijngebied Chablisien elk jaar een Saint-Vincent du Chablisien feest georganiseerd.
Duizenden wijnfans van over de hele wereld komen naar dit evenement om te genieten van het prachtig versierde dorp en de speciaal voor de gelegenheid gemaakte wijn te proeven.

Lees meer

 

Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comte Tourisme
Middag

Activiteiten

's Middags kun je genieten van muziek, straatartiesten, ambacht en rondtrekkende voorstellingen! Bij verschillende horecastands kun je streekproducten proeven. 

Alain DOIRE / BFC Tourisme
16.00 uur

Bezoek aan de omliggende dorpen

Maak van je bezoek aan Bourgondië gebruik om een kijkje te nemen in de mooiste dorpen van de regio.

Mooiste Dorpen
En résumé
À propos
Alain Doire - BFC Tourisme