Klein maar fijn

De 5 mooiste dorpen van Bourgondië

Bourgondië heeft een aantal prachtige dorpjes: Vézelay, centrum voor spiritualiteit, ingeschreven op de lijst van UNESCO, Noyers-sur-Serein, Flavigny-sur-Ozerain, Semur-en-Brionnais, Châteauneuf-en-Auxois… Deze pittoreske dorpjes vallen binnen het netwerk "Mooiste Dorpen van Frankrijk". Ze zijn trots op hun erfgoed en dan ook echt een bezoekje waard, voor een middag of meer.

Alain Doire - BFC Tourisme
1 UNESCO monument van universele waarde

Vézelay

Vézelay is een schitterend dorp. Het is een parel op de werelderfgoedlijst van UNESCO, met slechts 400 vaste inwoners. Vroeger kwamen hier pelgrims, koningen en keizers de relikwieën van Maria Magdalena bewonderen, voordat ze op bedevaart of kruistocht vertrokken.

Ontdek Vézelay

Julia_WILLARD__Falling_off_Bicycles
2 Pittoresk Bourgondië

Noyers-sur-Serein

Dit prachtige dorpje valt binnen het selecte netwerk van de "Mooiste Dorpen van Frankrijk". Het ligt tussen een riviertje (de Serein) en een heuvel, waar vroeger een kasteel op stond. Tijdens een wandeling door de geplaveide straatjes ontdek je de middeleeuwse en wijnbouwerssfeer.

Ontdek Noyers-sur-Serein

Alain Doire - BFC Tourisme
3 Een smakelijk dorp

Flavigny-sur-Ozerain

Wanneer je Flavigny-sur-Ozerain bezoekt, maak je een duik in de middeleeuwen: kronkelende straatjes, stadsmuren, vestingpoorten en met zorg onderhouden middeleeuwse huizen.

Ontdek Flavigny-sur-Ozerain

Alain Doire - BFC Tourisme
4 De charme van de Brionnais

Semur-en-Brionnais

Erfgoedliefhebbers moeten een kijkje nemen in Semur-en-Brionnais. Hier ontdek je 1000 jaar aan geschiedenis. Je geniet er van een historische wandeling langs het feodale kasteel, de romaanse kerk, de donjon en oude huizen.

Ontdek Semur-en-Brionnais

Alain Doire - BFC Tourisme
5 Middeleeuws handelsdorp

Châteauneuf

Je ziet het dorp van benedenaf al liggen. Vanaf de route van Dijon naar Autun en vanuit het Bourgondisch Kanaal steekt dit prachtige dorp met trots uit boven de rotspunt.

Ontdek Châteauneuf

En résumé