Met sterren aan de top

De beste sterrenrestaurants uit de Michelingids van 2024

Restaurants in Frankrijk en de rest van de wereld kijken er jaarlijks met spanning naar uit. Je raad het al: het gaat hier om de Michelingids! De verfijnde keuken en kwaliteitsproducten van Bourgondië staan vaak bovenaan de lijst bij de jury. Hier vind je de beste adresjes uit het klassement, met twee en zelfs drie sterren in de Michelingids van 2024.

Lameloise
1 Drie sterren

Maison Lameloise - Chagny

Maison Lameloise is al haast een eeuw lang een eerbetoon aan de Bourgondische keuken en telt ook in 2024 weer de in 2007 verkregen drie sterren in de Michelingids.

Kok Eric Pras werkte voor de meest bekende restaurants. Zijn recepten zijn een rijke vertaling van de Bourgondische traditie. Het team verwelkomt je midden in de wijnstreek Bourgogne in een warme sfeer van steen en houten balken.

Lees meer over Maison Lameloise

Cédric Burtin/L'Amaryllis
2 Lokaal

L'Amaryllis - Saint-Rémy

De vakkennis van Bourgondische boeren en telers staat centraal in de keuken van Cédric Burtin, die in de streek geboren werd. Zijn keuze voor lokaal verrast je dan ook met bijzonder smakelijke gerechten: charolais rundvlees, kazen uit de streek, groenten en kruiden uit de moestuin… Je vindt het hier allemaal op de menukaart!

Een keuze die sinds kort is beloond met een tweede ster in de Michelingids van 2023!

Lees meer over L'Amaryllis

Jonathan THEVENET/BFC Tourisme
3 Een bekend adres

Relais Bernard Loiseau - Saulieu

Een absolute must voor levensgenieters in de Morvan.

Louis-Philippe Vigilant heeft met veel talent het stokje overgenomen van een kok die de geschiedenis van de Franse keuken heeft gekenmerkt. Bij dit restaurant ontdek je creatieve en bewuste gerechten, gekoppeld aan de culinaire traditie van de klassiekers van Bernard Loiseau, die zijn twee sterren in de Michelingids van 2024 echt waard is.

Maak de rest van deze culinaire reis bij de andere restaurants van de Groupe Bernard Loiseau in Dijon of Beaune.

Lees meer over Relais Bernard Loiseau

La Côte Saint-Jacques
4 Uitzonderlijk

La Côte Saint-Jacques - Joigny

Laat je vlak bij Parijs verrassen door het fantastische uitzicht over de Yonne en de aangename sfeer tijdens een heerlijke maaltijd in dit restaurant met twee sterren in de Michelingids van 2024.

Kok Jean-Michel Lorain en zijn team maken gerechten op basis van seizoensproducten uit eigen moestuin of van lokale boeren. Dankzij de passie voor koken die hij van zijn vader en oma kreeg, blijft de uitzonderlijke kwaliteit van dit familiebedrijf bestaan.

Lees meer over La Côte Saint-Jacques

Julien Faure/William Frachot
5 Creatief

Restaurant William Frachot - Dijon

In de warme en knusse sfeer van dit restaurant ontdek je een verfijnde keuken, met creatieve gerechten op basis van de beste kwaliteitsproducten en smaken.

Na te zijn opgeleid in de keukens van de beste koks in Bourgondië, Engeland en Canada krijgt William Frachot met zijn talent en inzet in 2003 zijn eerste ster in de Michelingids, gevolgd door een tweede ster in 2013. Een mooie bekroning voor zijn kijk op gastronomie.

Lees meer over Restaurant William Frachot

O_Puits_Magalie_Popineau
7

Andere toprestaurants in Bourgondië

Klik hier!

En résumé