Aan tafel!

12 culinaire restaurants in Bourgondië

Gastronomie in Bourgondië staat voor gezelligheid en uitmuntendheid en speelt een belangrijke rol, met zijn vele specialiteiten, streekproducten, eersteklas restaurants en bekende chef-koks. Hier is onze selectie van 12 gastronomische restaurants die je niet mag missen, met 12 geïnspireerde chef-koks die met de mooie producten uit Bourgondië werken en je smaakpapillen zullen laten dansen!

JM-Couron
1 Spelen op zeker

Jean-Michel Couron - Nevers

Bij restaurant Jean-Michel Couron in Nevers vind je een prachtige traditionele en elegante keuken, verfijnde gerechten in een gastvrije en knusse sfeer en een sober, stijlvol interieur. De recepten worden grotendeels bereid met lokale producten.

Ontdek het restaurant Jean-Michel Couron

Domaine de Rymska/FOUQUIN
2 Zo lokaal mogelijk

Domaine de Rymska - Saint-Jean-de-Trézy

Liefhebbers van korte ketens moeten snel een kijkje nemen bij Domaine de Rymska: de keuken wordt hier gerund door Jérémie Muller, die op elegante wijze zijn gerechten bereid met verse producten van de boerderij op het landgoed en de bijbehorende moestuin (charolais rundvlees, kip, eieren, groenten uit eigen tuin...). En dat allemaal in een groen paradijsje van 80 hectare.

Ontdek het restaurant Domaine de Rymska

La Table de Jérôme
3 Een moderne en creatieve keuken

La Table de Jérôme - Luzy

La Table de Jérôme biedt een verfijnde en originele culinaire keuken, met een menukaart die bij elk jaargetijde wisselt. Laat je verrassen door kok Jérôme Raymond en ontdek zijn traditionele Bourgondische recepten in een nieuw jasje, bereid met streekproducten zoals charolais rundvlees.

Ontdek het restaurant La Table de Jérôme

Le Coq Hardi
4 Een verfijnde en veeleisende keuken

Le Coq Hardi - Pouilly-sur-Loire

Met passie voor de rijkdom van de Bourgondische keuken maakt kok Dominique Fonseca hier heerlijke, huisgemaakte gerechten. Voor de recepten van deze voormalige kok van het Ritz en het Élysée draait alles om lokale seizoensproducten, die hij fantastisch weet te combineren met regionale wijnen. Neem vooral ook een kijkje op de wijnkaart, met haast 200 wijnen!

Ontdek het restaurant Le Coq Hardi

 

Hostellerie des clos
5 Wijn-spijscombinaties

Hostellerie des Clos - Chablis

Met liefde voor streekproducten biedt kok Guillaume Collet klassiekers uit de Bourgondische keuken en een menu dat bij elk jaargetijde wisselt. Laat je blindelings leiden door de sommelier, die tussen de 900 namen van de wijnkaart de juiste wijn-spijscombinatie weet te vinden, voor een onvergetelijke smaakervaring!

Ontdek het restaurant l'Hostellerie des Clos

Auberge de l'Âtre
6 Authenticiteit en gezelligheid

Auberge de l’Âtre - Quarré-les-Tombes

In de Morvan heten Francis Salamolard en zijn vrouw je welkom in hun herberg op het platteland. Wat je te wachten staat: een warm onthaal, een verfijnde keuken, verse en lokale producten voor een afwisselend menu, heerlijke gerechten en bijzondere wijnen. Al je zintuigen worden hier geprikkeld! 

Ontdek het restaurant l'AUberge de l'Âtre

Restaurant L'Eternel/Corine Brisbois
7 Traditie en moderniteit

L’Éternel - Vézelay

Kok Eric Balan heet je welkom in Vézelay, in de verfijnde art-deco sfeer van een voormalig poststation. De heerlijk bereide verse producten komen uit eigen moestuin of zijn door hem geplukt tijdens zijn wandelingen. Ze beloven je een bijzonder subtiele smaakreis tussen land en zee, met traditionele gerechten uit de Franse keuken.

Ontdek het restaurant l'Eternel

Château de Besseuil
8 De streek in een nieuw jasje

Château de Besseuil - Clessé

Bij dit restaurant in hartje wijngebied van de Mâconnais vind je stijl en finesse. In de sober ingerichte restaurantzaal ontdek je een aantal streekgerechten met een vleugje moderniteit. Een unieke sfeer met een creatieve en actuele keuken, gebaseerd op groenten en fruit uit de moestuin van het kasteel.

Ontdek het restaurant Château de Besseuil

Jérôme Brochot Restaurant Le France
9 Liefde voor vers

Jérôme Brochot, restaurant Le France - Montceau-les-Mines

De eenvoudige en sobere keuken van Jérôme Brochot maakt niet alleen gebruik van hoogwaardige streekproducten zoals vlees uit de Charolais en de Bresse, maar ook de talloze kazen én de vakkennis van lokale boeren en wijnbouwers. Op de wijnkaart vind je dus biologische wijnen of wijnen uit duurzame landbouw.

Ontdek het restaurant Le France

Ermitage de Corton
10 Op de Route des Grands Crus

Ermitage de Corton - Chorey-les-Beaune

Streekproducten gebruiken en promoten is dé leidraad voor de keuken van kok Vincent Chirat. Het resultaat op je bord: eerlijke, moderne, gezonde en creatieve gerechten. Om de smaak van dit alles nog beter tot zijn recht te laten komen, vind je er een paar honderd zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Ontdek het restaurant l'Ermitage de Corton

DZ'Envies
11 Een duurzame keuken

DZ'Envies - Dijon

Kok David Zuddas koos ervoor om een sterrenrestaurant in te ruilen voor een modern restaurant in het oude centrum van Dijon. In zijn gezellige lunchroom en chique avondbistro biedt hij een menu van verse marktproducten, voor een fantastische combinatie van Bourgondische streekgerechten en specialiteiten uit de wereldkeuken.

Ontdek het restaurant DZ'envies

Armancon/Jean-Luc Mege
12 Smaak voorop

L’Armançon - Chailly-sur-Armançon

In een stijlvolle en verfijnde sfeer ontdek je hier bijzondere klassiekers uit de Bourgondische keuken, in een nieuw jasje gestoken door kok Alexandre Clochet-Rousselet. Hij nodigt je uit voor een culinaire smaakervaring rond Bourgondische streekproducten, zijn inspiratiebron. Bij zijn gerechten staat smaak altijd voorop, zowel op je bord als in je glas.

Ontdek het restaurant L'Armançon

13

De beste sterrenrestaurants uit de Michelingids van 2023

Lees meer

 

Alle restaurants

Lees meer

En résumé