In de Bourgondische wijngaarden

De wijngaarden van Bourgondië vormen grafische landschappen die een bepaalde sereniteit uitstralen. Vul je wijntoeristische verblijf aan met een wellnesssessie in spa's in de wijngaarden, voor weelderige herinneringen en mooie beelden.

Dit is onze selectie

Mummy CHAMALLOW/BFC Tourisme
In het zuiden van Bourgondië, in de Beaujolais

Spa des vignes

Deze naam heeft verder geen uitleg nodig!

Bij Hôtel Les Maritonnes***, midden in de wijngaarden van de Bourgondische Beaujolais, vind je een cocon van sereniteit en ontspanning. Massages, lichaams- en gezichtsbehandelingen zijn hier gesublimeerd door cosmetische producten van topkwaliteit van het merk Sym Biologic System©. 100% natuurlijk en 100% Frans.

De faciliteiten: binnen- en buitenbad,  jacuzzi, panoramische sauna, hamam, ontspanningsruimte, kruidentheesalon en fitnessruimte.

Hier zijn we echt dol op: de duo-massages en de panoramische sauna met een uniek uitzicht op de wijngaarden.

De Spa des Vignes bekijken
Alain DOIRE/BFC Tourisme
In Meursault, in de Côte de Beaune

Fruitithérapie®-spa

Hul jezelf tijdens je verblijf in de Bourgondische wijngaarden in een wolk van welzijn in de spa van Hôtel La Cueillette****. Je kunt hier een unieke, 100% Bourgondische beleving verwachten dankzij Fruitithérapie®-behandelingen. De schoonheids- en wellnessroutines worden uitgevoerd met cosmetische producten Made in Bourgogne. Een heerlijke cocktail van biologisch rood fruit, honing en druivenpittenolie waar je huid van geniet.

Maar dat is niet alles, je kunt ook in alle rust gebruikmaken van 500 m² voorzieningen voor je welzijn: binnenbad, jacuzzi, hamam, sauna, kruidentheesalon, zonneterras ...

Hier zijn we echt dol op: de behandelingen 'Jolie maman' en 'fruitikid' voor aanstaande moeders en kleine kinderen vanaf 4 jaar. 

 

De Fruitithérapie®-spa bekijken
Onthaast!

In de stad

Thibault TOUZEAU / Travel me Happy

Kom gerust door alle uithoeken van de steden van Bourgondië dwalen, je kunt hier heerlijke momenten van rust en ontspanning beleven in mooie spa's om vervolgens weer verder te trekken, met lichte tred en hernieuwde energie voor lichaam en geest

Ontdek onze selectie 

Hôtel Vertigo
In Dijon

Spa Nuxe

Als je de hoofdstad van de hertogen van Bourgondië bezoekt, kun je genieten van een ontspannen moment in de magische omgeving van de Spa Nuxe van Hôtel Vertigo****, in het centrum van de stad. Comfort en design zijn de sleutelwoorden van deze spa, het koninkrijk van ontkoppeling.

Onder de booggewelven van lichte steen vertrouw je je gezicht en lichaam toe aan de schoonheidsspecialistes, die voor ontspanning en welzijn zorgen. Je zweeft op een wolk ...

De Spa NUXE bekijken
Clement BONVALOT
In Beaune

Spa Marie de Bourgogne

Midden in de middeleeuwse stad Beaune mag je de een ontspannende sessie in de spa van Hôtel Le Cep***** niet missen. Hier kun je kiezen uit een hele reeks behandelingen en voorzieningen voor ontspanning, wellness en schoonheid.

Deze spa is helemaal gericht op het herstel van het contact met je lichaam en geest. Op het programma: cryotherapie, chromotherapie, balneotherapie en een ayurvedisch centrum, een yogaruimte ... Je zult hier niet meer weg willen!

De Spa Marie de Bourgogne bekijken
Erwan FRIQUET
In Mâcon

Spa 360

Optimaliseer je beleving in het zuiden van Bourgondië met een tussenstop in de spa van Hôtel Panorama 360**** in Mâcon. Laat je doordringen van de charme van een prachtig gerenoveerd oud gebouw en een moderne inrichting die ontspanning en ontkoppeling in de hand werkt.

Sluit je ogen en laat je meevoeren door je zintuigen en de routines van de schoonheidsspecialistes: Japan, Hawaï, Indonesië, India ... Verleng de ontspanning door de dag te eindigen met een glas in de Skybar van het hotel, met uitzicht op de zonsondergang over de stad Mâcon. Pure magie ...

 

De Spa 360 bekijken
In Beaune

Spa Nuxe & Bien-être

Zet een bezoek aan de spa van Hôtel Le Cèdre***** op je lijst van dingen die je absoluut moet doen en zien in Beaune. Als je hier binnenkomt, stap je een wereld van subiele luxe in dienst van jouw sereniteit binnen.

De spa is gevestigd in een gewelfde kelder met 'pierre de Bourgogne' en houtwerk. De schoonheidsspecialistes zijn opgeleid in de Nuxe-behandelingen en zorgen als met toverstokjes voor ontspanning en welzijn. Probeer de exclusieve Signature-behandeling eens, die is geïnspireerd op de sfeer van het hotel: de 'Nuxe Massage Cèdre'.

Dee Spa Nuxe & Bien-être bekijken
Matthieu CELLARD
In Charolles

Maison Doucet

In het centrum van het kleine stadje Charolles, ook wel het 'kleine Venetië van de Charolais' genoemd, verwelkomt de spa van Maison Doucet***** je voor een elegant en charmant verblijf

Voor je welzijn kun je kiezen uit de routines van 2 100% Franse cosmeticamerken: Vinésime en Payot. In een geraffineerde, hartelijke sfeer geef je je lichaam weer nieuwe energie, verzorg je je huid en verdwijnt je stress als sneeuw voor de zon

De spa en schoonheidssalon Maison Doucet bekijken
Alain DOIRE/BFC Tourisme
Spa Fruitithérapie Alain DOIRE/BFC Tourisme
Shutterstock
Zen au spa Shutterstock
Shutterstock
Au sauna Shutterstock
Shutterstock
En famille Shutterstock
Arnaud Dauphin
MOOI EN GLOEDNIEUW!!!

De spa van Domaine de Rymska*****

De tijd staat stil in de cosy, intieme omgeving van de in 2024 geopende wellnessruimte van het kasteel.

Kies je routine: Vinésime, de cosmeticaspecialist uit Bourgondië of Equatoria, een kosmopolitisch concept van behandelingen uit de hele wereld. Wij maken ons geen zorgen: wat je ook kiest, je zult hier optimaal genieten en ontspannen

De spa van Domaine de Rymska bekijken

Midden in de natuur

De weelderige natuur van Bourgondië vormt een ongelooflijke groene omgeving voor de meest idlyllische spa's. Hier en daar, in de Puisaye, op de drempel van de Morvan, in de Auxois ... gaan wolken wellness verscholen in het Bourgondische landschap. 

Deze spa's zijn vaak afgelegen, ver van de drukte van het dagelijkse leven, zodat iedereen die dat zoekt hier vredigheid en sereniteit vindt. Vaak zul je hier meer dan alleen routines en behandelingen vinden: sommige organiseren praktische workshops om het contact tussen lichaam en geest, met de natuur en met de anderen te verbeteren of stimuleren.

La cave de zel
Origineel!

De positieve invloed van zout

Comfortabel in een zachte deken gewikkeld, met gedimd licht en geluid, ademen alle poriën van je huid de zilte zeelucht in. Halotherapie, sensoriële massage, reflexologie ... in de zoutkelder laat je al je stress, vermoeidheid en spanning van je afglijden

La Cave de sel

En résumé
A propos
Spa Fruitithérapie Alain DOIRE/BFC Tourisme
Zen au spa Shutterstock
Au sauna Shutterstock
En famille Shutterstock