Zwemplekjes voor bij heet weer

De 5 beste stranden en zwemlocaties

Als je net als wij vindt dat een vakantie aan het water meer is dan drukke stranden, kwallen en een verbrande huid (onze collega's aan de Côte d’Azur en de Atlantische Kust verwelkomen graag mensen die dat wél zoeken!), ontdek dan de 5 zwemmeren van Bourgondië!

Alain Doire - BFC Tourisme
1 De meest bekende zwemplek

Lac des Settons

Je moét een kijkje nemen bij een van de grootste meren in de Morvan. Schaduw, water, rust... Wat wil je nog meer? Wat activiteiten misschien? Dat komt dan goed uit, want naast het zwemmen kun je hier kiezen uit een aantal wateractiviteiten: zeilen, kajakvaren, windsurfen,.... En als je vandaag geen tijd hebt om alles te doen, kom je morgen gewoon weer lekker terug!

Zwemmen bij het Lac des Settons

Lyonnaise des Eaux / studio Piffaut
2 Een natuurlijk zwembad

Beaune Côté Plage

Heb je genoeg van zwembaden die naar chloor ruiken? Dat snappen we heel goed! In Beaune hebben ze een oplossing gevonden om je weer naar het zwembad te krijgen: een bassin zonder chemische producten. Hoe werkt dat dan? Door gebruik te maken van plantenfilters. Dankzij de natuur zwem je hier in schoon en gezuiverd water, zonder dat je een allergische reactie krijgt! En dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht op de Côtes de Beaune...

Zwemmen in dit zwembad

Otblm
3 Een zwemplek in hartje natuur

Watersportcentrum bij Etang de la Chênaie

Betekent water voor jou rust en ontspanning? Dan hebben wij de plek die je zoekt, bij het étang de la Chênaie. Een aangelegd strandje, groen zo ver je kunt kijken... Een heel ander decor dan de brede zand- of kiezelstranden. Als je het wel gezien hebt op het strand kun je je sportschoenen aantrekken en op zoek gaan naar het dorp Montapas!

Zwemmen bij dit watersportcentrum

Alain Doire - BFC Tourisme
4 Het grootste zwemmeer van Bourgondië

Zwemmen in het Lac de Pannecière

Lijkt het je wat om te zwemmen in een echte natuuromgeving? Dan moet je naar het Lac de Pannecière, het grootste meer van Bourgondië. Eenmaal ter plaatse heb je zo een lekker plekje gevonden voor een ontspannen dagje. Ideaal om je lichaam en geest mee af te koelen.

Zwemmen in dit meer

Dominique Nygren
5 Milieuvriendelijk zwemmen

Plan d'eau Biotope in La Chapelle-Saint-Sauveur

Vind je kwaliteit belangrijker dan kwantiteit? Bij het Plan d'eau Biotope van La Chapelle Saint-Sauveur vind je een wateroppervlak van slechts 1500 m² om te zwemmen, maar dan wel in water en een omgeving van uitstekende kwaliteit... Deze zwemlocatie is ecologisch gezien zo onzichtbaar mogelijk gemaakt. Maar dan wel met de nodige diensten: kleedkamers, sanitair en een snackbar... Dus: leg je handdoekje neer en geniet!

Zwemmen bij deze plas

Alain Doire - BFC Tourisme
6 Complete lijst

Alle stranden en zwemlocaties

Als je op zoek bent naar een lekker koel zwemplekje vind je hier de complete lijst van meren en zwembaden in alle uithoeken van Bourgondië.

Bekijk de lijst

En résumé