Innoveo

Trailer van je weekend in de Morvan

Dag 1 - Ochtend

Een step, een meer en een Maison du Parc

Op de step, op de step, 'k ben zo blij dat ik 'm heb

Na een inleiding tot de besturing om je niveau en daarmee je route te bepalen, stap je op je step. Je vertrekt vanuit het dorp Alligny en Morvan in de richting van het meer van Chamboux door de vallei van de Ternin, een riviertje dat door de weilanden van de Morvan slingert waar de mooie charolaiskoeien grazen.

Tussen bossen en weilanden door bereik je de oevers van het meer, een van de kleinste (75 ha) van onze zes grote meren in de Morvan. Tijdens dit avontuur over de paden, de voormalige verbindingswegen tussen de gehuchten, wordt je begeleid door een gids.

Wist je dit? Het meer van Chamboux is het laatste stuwmeer dat in de Morvan werd aangelegd (1985) om de omliggende gemeentes van drinkwater te voorzien. 

Organiseer je uitstapje op een elektrische step

Het Maison du Parc, volop natuurlijke ontdekkingen

Paden, musea, weilanden, een plantentuin en een Bistrot om je te verwelkomen. 

We doen een beroep op al je zintuigen:

- het sensoriële pad (blote voeten),

- het pad van het Taureau-meer (regionaal natuurpark),

- het Maison des Hommes et des Paysages (de mens en de landschappen, om de Morvan te begrijpen) en het Musée de la Résistance (verzetsmuseum),

- de wandeling door de wilde planten,

- de lunch in de Bistrot du Parc,

het gezicht, het gehoor, de reuk, de smaak, de tastzin worden gestimuleerd.

La Maison du Parc
My Destination /BFCT

Lunch in de Bistrot du Parc

Stap de deur van de Bistrot door voor een lunch op basis van voornamelijk biologische lokale producten. Hier worden zelfgemaakte gerechten gemaakt met seizoensproducten geserveerd.

In het restaurant of op het terras geniet je volop van alle lekkernijen. 's Middags wordt de Bistrot een theesalon waar je kruidenthee en warme chocolademelk kunt combineren met zelfgemaakte taart en koek.

Ontdekken
Dag 1 - Middag

Een waterval, de ruïnes van twee molens en een forel

De Saut de Gouloux 

Aan de tien meter hoge waterval Saut de Gouloux heeft zich een prachtig bassin gevormd, waarin de ruïnes van twee oude molens zichtbaar zijn. Aan de hand van de bordjes kun je de regenboogforel volgen op een kleine tocht tussen de twee watervallen, de Caillot-waterval en de Cure-waterval, een paar meter verderop. 

Aan het einde van deze dag ga je richting Ouroux en Morvan, waar Coline en Stéphane van de gîte de la loutière midden in het dorp op je wachten.

Naar de Saut du Gouloux

Dag 2 - Ochtend

Een oude Gallische stad, een gestileerd paard en een wandeling om Bibracte te ontdekken

Een reis door de tijd, 2000 jaar terug, dat stelt het museum van Bibracte je voor en dat mag je niet missen in de Morvan en Bourgondië. Deze voormalige hoofdstad van de Aedui op de Mont Beuvray, ten zuiden van het Parc du Morvan, telde ooit wel 10.000 inwoners. Het is ook een uitzonderlijke natuurlijke bezienswaardigheid die je te voet of te paard kunt verkennen.

Wist je dit? Het embleem van het Parc du Morvan, een gestileerd paard, is afkomstig van een munt die tijdens archeologische opgravingen in Bibracte gevonden is.

Verkenning van Bibracte en de Mont Beuvray

Innoveo
sortie cheval autour de Bibracte Innoveo
Alain Doire - BFC Tourisme
Musée Bibracte au pied du Mont Beuvray Alain Doire - BFC Tourisme
Innoveo
Mont Beuvray à Cheval Innoveo
Alain DOIRE/BFC Tourisme
Point de vue depuis Bibracte Alain DOIRE/BFC Tourisme

Twee maneges om je uitstapje te paard naar de Mont Beuvray te organiseren

Innoveo

Lunch in het Hôtel du Morvan

Ga er rustig voor zitten en geniet van smaakvolle Bourgondische specialiteiten: ham met peterselie, charolaisrundvlees ... allemaal zelfgemaakt!

Ontdekken
Dag 2 - Middag

Twee waterfietsen, een supplank en een tochtje op het water

Als een vis ... op het water

Over het gladde water van het Plan d'eau du Vallon glijden, op zoek naar spanning en sensatie in een groene omgeving van 100 hectare, lijkt je dat wel wat?

Suppen, alleen of in een groep, met waterfietsen of in een kano, in het watersportcentrum heb je vele mogelijkheden om je behendigheid op het water te testen ...

Watersportcentrum centre nautique du vallon

En résumé
A propos
sortie cheval autour de Bibracte Innoveo
Musée Bibracte au pied du Mont Beuvray Alain Doire - BFC Tourisme
Mont Beuvray à Cheval Innoveo
Point de vue depuis Bibracte Alain DOIRE/BFC Tourisme