La Bourgogne à moto
Alain Doire - BFC Tourisme
Met de motor

Roadtrip met de motor

De legendarische Route Nationale 6 en de departementale wegen nodigen je uit om de pittoreske, onweerstaanbare kant van Bourgondië te ontdekken: glooiende wijnlandschappen, dorpen met geplaveide straatjes, rustige kanalen… Zet je helm op en maak je klaar voor een aantal prachtige motorritjes!

Met de motor door Bourgondië
Visiter la Bourgogne en camping car
Alain Doire - BFC Tourisme
Micro adventure

Roadtrip met de camper

Vans en campers zijn nog nooit zo in trek geweest. Vrijheid, telkens een nieuw uitzicht, zelfstandigheid: wie droomt er niet van? Pak de routes van Bourgondië en ervaar deze nieuwe levenskunst!

Met de camper door Bourgondië
Wist je dat?

Bourgondië: doorgang tussen Noord- en Zuid-Frankrijk

Om van de Noordzee naar de Middellandse Zee te komen is Bourgondië altijd al een doorgang geweest. Langs deze eeuwenoude verkeersader liggen dan ook talloze getuigen uit de geschiedenis: archeologische opgravingen, oude Romeinse villa's, vestingen, kerkjes... maar ook oude postkantoren waarvan een aantal omgebouwd zijn tot bekende restaurants: Greuse, Loiseau, Meneau of Lorain!

Découvrir la Bourgogne viticole en 2 CV
Alain Doire - BFC Tourisme
Roadtrip met een thema

Wijnroutes

Als je op zoek bent naar bezienswaardiheden en graag goede wijn wilt proeven, zijn Bourgondië en zijn wijnroutes voor jou gemaakt.

6 wijnroutes
Onder de loep

Route 71: de ideale App voor al je roadtrips

Route 71 is een App om door de Saône-et-Loire te trekken. Wijn, uitstapjes, romaanse kerken en bezienswaardigheden: stel je eigen programma samen. De App wijst je de weg!

 

Reistip met de App Route 71

En résumé