Alain Doire - BFC Tourisme
Met de motor

Roadtrip met de motor

De legendarische Route Nationale 6 en de departementale wegen nodigen je uit om de pittoreske, onweerstaanbare kant van Bourgondië te ontdekken: glooiende wijnlandschappen, dorpen met geplaveide straatjes, rustige kanalen… Zet je helm op en maak je klaar voor een aantal prachtige motorritjes!

Met de motor door Bourgondië
Alain Doire - BFC Tourisme
Micro adventure

Roadtrip met de camper

Vans en campers zijn nog nooit zo in trek geweest. Vrijheid, telkens een nieuw uitzicht, zelfstandigheid: wie droomt er niet van? Pak de routes van Bourgondië en ervaar deze nieuwe levenskunst!

Met de camper door Bourgondië
Wist je dat?

Bourgondië: doorgang tussen Noord- en Zuid-Frankrijk

Om van de Noordzee naar de Middellandse Zee te komen is Bourgondië altijd al een doorgang geweest. Langs deze eeuwenoude verkeersader liggen dan ook talloze getuigen uit de geschiedenis: archeologische opgravingen, oude Romeinse villa's, vestingen, kerkjes... maar ook oude postkantoren waarvan een aantal omgebouwd zijn tot bekende restaurants: Greuse, Loiseau, Meneau of Lorain!

Alain Doire - BFC Tourisme
Roadtrip met een thema

Wijnroutes

Als je op zoek bent naar bezienswaardiheden en graag goede wijn wilt proeven, zijn Bourgondië en zijn wijnroutes voor jou gemaakt.

6 wijnroutes
Onder de loep

Route 71: de ideale App voor al je roadtrips

Route 71 is een App om door de Saône-et-Loire te trekken. Wijn, uitstapjes, romaanse kerken en bezienswaardigheden: stel je eigen programma samen. De App wijst je de weg!

 

Reistip met de App Route 71

En résumé