Mobiele App

Route71

Net als de bloggers Coflocs met hun van, kun je je route uitstippelen en je roadtrip in de Mâconnais voorbereiden met de App Route71.

Route71, Bourgogne du Sud is een App die je van wijn naar bezienswaardigheden meeneemt. Je reist buiten de gebaande wegen, zonder dat je de toeristische trekpleisters uit het oog verliest. Pittoreske dorpjes, verborgen romaanse kerkjes of bekende wijndorpen en grote landgoederen: jouw wensen bepalen je route! Een superhandige App voor levensgenieters, liefhebbers van erfgoed en ontdekkers van goede adresjes waar je jaloers van wordt!

  1. Voer online het adres in van Route71.fr
  2. Volg de aanwijzingen om de App toe te voegen aan je favorieten
  3. Maak een account aan voor toegang tot alle functies van de App
  4. Waar je je ook bevindt in de Saône-et-Loire, overal kun je gebruikmaken van de App Route71.fr, via je smartphone, een tablet of een van de informatiezuilen in de wijndorpen.

Eropuit!

Te bezoeken

Collection Hameau Dubœuf
Le Hameau Duboeuf
In Romanèche-Thorins

Hameau Dubœuf

Bij dit eerste wijnkundepark van de Beaujolais ontdek je op een speelse manier alles over wijngaarden en wijn. Levende bioscoop, immersieve bezoekerservaring Mon Beaujolais (mijn Beaujolais), 3D-film, museumparcours, tentoonstelling, tuin en vinificatiecentrum… Met uiteraard een wijnproeverij om het bezoek mee af te sluiten!

Bezoek het wijnkundepark
DSL / Les Coflocs
Otarie du Touroparc Zoo
In Romanèche-Thorins

Touroparc

Struin rond door de schaduwrijke laantjes van dit dierenpark met 700 dieren en 140 verschillende soorten van over de hele wereld, op een groen terrein van 12 hectare.

Bezoek de dierentuin
DSL / Les Coflocs
musée des ursulines à Mâcon
In Mâcon

Musée des Ursulines

Dit museum in hartje Mâcon ligt in een 17e eeuws klooster en biedt collecties over de kunstgeschiedenis, van de Oudheid tot de 20e eeuw, maar ook een ruimte gewijd aan Alphonse de Lamartine, die in de streek geboren werd.

Bezoek het museum
DSL / Les Coflocs
Cave Vignerons des Terres Secrètes à Prissé
Wijnproeverijen

Vignerons des Terres Secrètes

Je kunt de Mâconnais niet bezoeken zonder wijn te hebben geproefd! In Prissé is de Cave des Vignerons des Terres Secrètes ideaal gelegen in de streek van de Grand Site Solutré-Pouilly-Vergisson, vlak bij de Voie Verte met 3 wijnkelders om te bezoeken (Prissé, Verzé, Sologny), met een breed aanbod van wijnen (Pouilly-Fuissé, Saint-Véran, Mâcon, Bourgogne pinot noir, Crémant de Bourgogne) om te proeven én te kopen.

Ontdek deze wijncave

Bekijken

De roadtrip van de Coflocs door de Mâconnais

En résumé