Lekker buiten eten

De 4 beste picknickplaatsen

We willen je graag laten zien dat picknicken in Bourgondië veel aangenamer is dan snel even een broodje langs de snelweg, tussen een vrachtwagen en de hond van de auto naast je, die je komt besnuffelen! Dus, pak je rood met wit geblokte kleed, picknickmand en andere accessoires... Hier zijn de 4 beste picknickplaatsen van Bourgondië, om te genieten van een echte maaltijd!

Antoine Maillier
1

Bovenop de Mont-Beuvray

Betoverende sferen. Deze zondag is het tijd voor een spontane, romantische picknick en een middagje in de zon.

Op naar de Mont-Beuvray! Eenmaal boven vind je rust, uitgestrekte natuur en uitzicht (met een beetje geluk zie je in de verte de Mont-Blanc)... Wat begon als een eenvoudige picknick lijkt hét evenement van het weekend te worden.
Laat je betoveren, en geniet!

Picknicken op de Mont-Beuvray

Alain DOIRE / BFC Tourisme
2

In Vézelay

We vinden allemaal dat een "goede" picknick moet bestaan uit een zonnige dag, huisgemaakte hapjes en een beetje schaduw om een tukje te kunnen doen, terwijl de kinderen lekker spelen.

Bij aankomst in Vézelay vraag je je af waar je kunt picknicken. Een must voor ons is in de schaduw van de basiliek Sainte-Marie-Madeleine, aan de achterkant van het gebouw, met breed uitzicht op heel de Morvan! Het begin van een fantastische middag!

Picknicken in Vézelay

DSL B-Wonder Romain Rozot
3

Op de Butte de Suin

Als een geslaagde picknick voor jou GLU is (lees: Gezin + Luieren + Uitzicht), dan hebben wij wat je zoekt. De Butte de Suin is dé plek bij uitstek voor een heerlijk ontspannen middag!

De rust van een ruime, schaduwrijke picknickplaats met 360°-uitzicht op de Charolais voor de volwassenen en spelen bij de oriëntatietoren voor de kinderen, onder het toeziend oog van Le Guetteur.

En als je zin hebt, kun je na het eten samen een wandeling maken om de omgeving te ontdekken. Een leuk idee met een ruim aanbod van mogelijkheden!

Picknicken bij de Butte de Suin

Alain DOIRE / BFC Tourisme
4

In Saint-Romain

Dit is een picknickplaats langs de Route des Grands Crus. Wandel richting de heuvels van Saint-Romain met adembenemend uitzicht op de Bourgondische wijngaarden aan de ene kant en de rotsen aan de andere kant: dé garantie voor geslaagde foto's en heerlijk bijtanken in de buitenlucht!

En om samen van te genieten, bieden we je een aantal tips voor een picknickmand met typische Bourgondische producten: kaassoesjes en peterselieham, een terrine van bœuf bourguignon met een klein beetje Fallot mosterd, nonnettes van kruidkoek van Mulot et Petitjean en een paar anijssnoepjes Anis de Flavigny. En dat allemaal met de lokale wijnen van Alain Gras, Gilles Buisson, Arnaud Germain of François Rocault, nieuwe namen binnen de wijnbouw!

En résumé