Fiets Soort verblijf
3/2 Dagen/nachten
94 km Afstand
Geen Moeilijkheidsgraad
Op naar nul koolstof!

Doe eens een autovrij weekend

Decize, Nevers, La Charité-sur-Loire en Pouilly-sur-Loire ... de steden waar je je reis langs de Loire nivernaise onderbreekt, zijn allemaal per trein bereikbaar.

Met de trein of de fiets, in de ene richting of andersom, in kleine stukjes of in één keer ... je legt dit stukje van de Eurovélo6® helemaal op je eigen manier af!

Ochtend

Decize

Neem de tijd om het centrum van Decize te bezoeken: dit kleine stadje aan de samenloop van het Canal du Nivernais, het Canal latéral à la Loire, de Loire en de Aron is een aangename halteplaats. Het heeft kleine straatjes, bruggen, stadsmuren … een haven en kleurrijke huisjes die je kunt huren en is dan ook absoluut een omweg waard.

Verkenning van de stad Decize
Alain DOIRE/BFC Tourisme
En dan verder naar ...

Fleury-sur-Loire

Ga verder door de rustige, landelijke omgeving aan het Canal latéral à la Loire. Laad je batterijen op in Fleury (maar dat is relatief, want deze etappe heeft niet veel inspanning gevergd!) en ga lekker lunchen voordat je verder gaat naar Nevers.

Bij deze stop langs het water heb je de twee opties: bestellen bij La Guinguette of picknicken op de tafels die hier ter beschikking staan.

Aan het water in Fleury-sur-Loire
Alain Doire - BFC Tourisme
Middag

Puur natuur!

Onderweg naar Nevers kun je jezelf rustig een paar extra mooie momenten gunnen, bijvoorbeeld door even naar de Bec d'Allier te rijden, een ongelooflijk mooie insta-proof plek midden in de natuur die is geklasseerd door het WWF!

De Bec d'Allier

Waar kun je overnachten en eten in Nevers?

Je bent in Nevers! Hier kun je comfortabel overnachten.

Ontdek onze accommodaties met het Accueil vélo-label waar ook je fiets comfortabel en veilig de nacht doorbrengt. En hier zijn ook wat adresjes van bistro's en restaurants waar je in alle eenvoud de lekkere producten uit onze streek kunt proeven!

Ochtend

Nevers

Neem vanochtend wat tijd om de stad te bezoeken: deze is niet groot, maar erg interessant. Ga te voet of in een tuktuk het centrum van de stad aan de Loire verkennen. 

Je zult genieten van een charmante tocht van het paleis van de hertogen van Nevers, dat als het eerste Loirekasteel wordt beschouwd, naar de porseleinateliers en de kathedraal Saint-Cyr et Saint-Julitte met zijn prachtige gebrandschilderde ramen.

Alain DOIRE / BFC Tourisme
Alain Doire / BFC Tourisme
Charlene JORANDON/BFC Tourisme-
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Pouilly sur Loire
Alain DOIRE/BFC Tourisme
In de wijngaard

Pouilly-sur-Loire

In Pouilly-sur-Loire kun je de Tour du Pouilly-Fumé bezoeken, een pedagogische ruimte over deze wijn, met een nieuwe winkel om een flesje (of twee) te kopen.

Als je er zin in hebt, kun je doorgaan tot Saint-Andelain, iets ten noorden van het kleine stadje: vanuit de belvedère heb je een ongelooflijk vrij uitzicht over de wijngaarden.

ALCOHOL IS SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID, DRINK MET MATE.

De Tour du Pouilly Fumé
My Destination

Proeverij op het kasteel

Sluit deze mooie dag af op een hoogtepunt: een bezoek-proeverij op het Château de Tracy, een van de vele wijngoederen in de omgeving.

ALCOHOL IS SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID, DRINK MET MATE. 

Château de Tracy
En résumé
À propos
Charlene JORANDON/BFC Tourisme-