Dag 1: vertrek uit Decize

Samenvloeiing van water

Op naar Decize, waar het Canal du Nivernais samenvloeit met het Canal latéral à la Loire. Nadat je fietsen hebt gehuurd bij de Gué du Loup, kun je op pad in het centrum van Decize met prachtige straatjes en een rijk gevulde markt!

Van hieruit rijd je verder langs het Canal latéral à la Loire, een kanaal van 196 km tussen Decize in Briare. Je fietst richting Fleury-sur-Loire, voor een eerste tussenstop bij restaurant La Halte Nautique! In een Franse "guinguette" sfeer aan de oevers van het kanaal kun je hier met een gevarieerde menukaart weer op krachten komen voor de rest van je fietstocht!

Na deze heerlijke onderbreking stap je je fiets weer op richting Challuy, voor een overnachting in een schitterende omgeving aan het water, bij Le Pavillon. Deze chambre d'hôtes 3 korenaren ligt in een 19e eeuws herenhuis met een knusse sfeer, ideaal om bij te tanken.

Dag 2

Op zoek naar schitterende landschappen

De volgende dag rijd je verder langs het Canal latéral à la Loire. We raden je aan om je weekend af te sluiten met een bezoek aan Nevers. Maar sla eerst linksaf richting de kanaalbrug van Guétin. Deze brug is een van de langste kanaalbruggen in Frankrijk (343 meter). De brug verbindt Bourgondië met de Val de Loire en biedt een adembenemend uitzicht op de indrukwekkende Bec d'Allier.

Ontdek de Bec d'Allier

Alain Doire-BFCTourisme
ADT 58
Dag 2

Richting Nevers: stad van Kunst en Geschiedenis

Nadat je je ogen hebt uitgekeken kun je terugrijden richting Nevers, om je fietstocht langs het kanaal af te sluiten.

Stop even bij La Promenade om een hapje te eten aan het water. Het terras van dit restaurant kijkt uit op het kanaal. Zo krijg je het gevoel dat je op een boot aan het lunchen bent.

FMR TRAVELBLOG www.fmr-travelblog.com

Rijd over de brug boven de prachtige Loire naar Nevers, met een adembenemend uitzicht op de kathedraal Saint-Cyr-et-Sainte-Julitte en het bekende hertogenpaleis.

Struin door de straten van deze stad met een rijk erfgoed, stadsmuren, middeleeuwse straatjes en fantastische monumenten.

Ontdek Nevers
Goede reis!

Verder kijken

Aan het einde van je weekendje langs het Canal latéral à la Loire, kun je de trein pakken, terug naar Decize of verder reizen op de EuroVélo 6 tot aan Pouilly-sur-Loire... of tot aan Nantes voor gemotiveerde fietsers!

Verder rijden op de EuroVélo 6

En résumé
À propos
Alain Doire-BFCTourisme