Een overzicht van de bekendste kastelen in Noord-Bourgondië

Langs de oevers van het Bourgondisch Kanaal, de Bourgondische koningsvallei, staan schitterende getuigen van de (zowel artistieke als politieke) band tussen Bourgondië en het koningshuis, tijdens de renaissance.

  • Ancy-le-Franc: een vierkant ontwerp met vier perfect symmetrische hoekvleugels, een schitterende binnenplaats met stijlvolle bogen, schilderijen van bekende kunstenaars... Een echt koninklijk paleis!
  • Tanlay: een van de mooiste renaissancekastelen in de regio, uit een bewogen periode van de Franse geschiedenis: de godsdienstenoorlogen en de Bartholomeusnacht.
  • Saint-Fargeau: een indrukwekkende vijfhoek van roze stenen, met zes klokkentorens.
Alain DOIRE/Bourgogne Franche-Comte Tourisme
Château d'Ancy-le-Franc Alain DOIRE/Bourgogne Franche-Comte Tourisme
Christophe Lorsch
Château de Saint-Fargeau Christophe Lorsch
Alain DOIRE/Bourgogne-Franche-Comte Tourisme
Le château de Tanlay Alain DOIRE/Bourgogne-Franche-Comte Tourisme
Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comté Tourisme
Château de Maulnes Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comté Tourisme
Bourgondië steelt de show

Kastelen als filmset

Talloze filmregisseurs kozen voor de kastelen van Tanlay en Ancy-le-Franc als filmset. Romantische films of cape en zwaard... in de loop der jaren werd de lijst steeds langer!

Bekijk videobeelden van het kasteel!

Activiteiten

Levendige kastelen

Heel het jaar door zijn de kastelen actief. Licht- en geluidshows, concerten, tentoonstellingen, rondleidingen met lantaarns, sportevenementen... Er is altijd wel iets te doen! Je vindt er activiteiten voor alle leeftijden.

- In Saint-Fargeau wordt de gevel van het kasteel op zomeravonden verlicht. In de tuinen weerklinkt het geluid van kanonnen, muziek en zang... tijdens een unieke licht- en geluidshow.

- In Ancy-le-Franc zijn er heel het jaar door evenementen te vinden. Concerten van het Festival Musicancy, muzikale rondleidingen, tentoonstellingen in samenwerking met Lego...

- in Tanlay staat sport elk jaar centraal tijdens de trailrun le 20h de Tanlay of de Trail Tanlay Raidlight. Dus trek je sportschoenen maar vast aan!

- Stap in de voetsporen van de fee Melusine in Maulnes, tijdens een rondleiding met speurtocht.

Legendarische of historische figuren

In de loop van de ontzettend rijke geschiedenis van Bourgondië verbleven er zowel bekende namen als figuren uit legendes in de prachtige kastelen van Bourgondië: de fee Melusine in Maulnes, la Grande Mademoiselle in Saint-Fargeau en niet te vergeten de admiraal Gaspard de Coligny in Tanlay...

Fascinerende verhalen om te ontdekken, of ze nou echt zijn of verzonnen! Ervaar het zelf!

Alain Doire - BFC Tourisme

Wijnproeverij van Chablis

Al deze kastelen liggen rond het wijngebied van Chablis. Verken de eeuwenoude streek van deze droge witte wijn, bekend vanwege de verfijnde, frisse en minerale smaak. Stap binnen bij een van de wijnboeren en koop een paar goede flessen wijn!

 

Ontdek het wijngebied Chablis

En résumé
A propos
Château d'Ancy-le-Franc Alain DOIRE/Bourgogne Franche-Comte Tourisme
Château de Saint-Fargeau Christophe Lorsch
Le château de Tanlay Alain DOIRE/Bourgogne-Franche-Comte Tourisme
Château de Maulnes Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comté Tourisme