Vissen op de Saône en in het meer van Pannecière

Meervallen en karpers plagen middenin de natuur

In de Bourgogne vinden vissers hun geluk tussen de oevers van de Saône en het meer van Pannecière. Op de visrijke en ongerepte plekken kunt u vleesetende vissen en witvissen vinden, met of zonder vissersboot. Dat u maar veel grote vissen mag vangen!

De Saône, de ideale rivier om grote vissen te vangen


Met zijn breedte van 100 tot 200 meter is de Saône een royale rivier met groene oevers die zeer geliefd is bij vissers. Er zijn namelijk veel verschillende vissoorten te vinden (rivierbaars, snoekbaars, meerval, snoek, voorn, brasem, jonge karpers, karpers etc.) Bepaalde vissoorten kunnen gigantisch groot worden: elk jaar worden er wel meervallen van twee meter gevangen!
In de Saône zwemmen veel vissen in gemakkelijk bereikbare gebieden, zoals het diepe water aan de rand van de rivier. Vissen verstoppen zich ook vaak in de buurt van de steunpunten van een brug. Als u eigenaar bent van een boot kunt u de diepe gedeeltes in het midden van de rivier bereiken, een ideale plek om in alle rust te vissen.

In Mâcon organiseert het sportvisserscentrum een verblijf waarbij de vangst van de meerval centraal staat. U wordt begeleid door een visgids en beschikt over een boot en u krijgt eersteklas materiaal. Op deze manier kunt u maximaal profiteren van de ontmoeting met de grootste vleeseter die in zoetwater leeft, een sterke en strijdlustige vis! In Heuilley-sur-Saône mag u het Maison de l’Eau, de la Pêche et de la Nature niet missen. De permanente tentoonstelling toont niet alleen vissen uit de regio, maar ook oud en nieuw vissersmateriaal.


Pannecière, het paradijs van de witvissen


Een andere geliefde plek van vissers is het meer van Pannecière dat zich uitstrekt over 520 hectare en gelegen is in het hart van het regionale natuurpark van de Morvan. Het is het grootste en visrijkste meer van alle wateren in de regio. Er zwemmen diverse witvissen zoals karpers die men in bepaalde gebieden 's nachts vangt.
In de bosrijke en ongerepte omgeving ontdekt u in kleine valleitjes de kriekjes en afgelegen watertjes, of 'staartjes'. Genoeg paradijselijke plekjes waar in alle rust de hele dag gevist kan worden...


Mâcon Centre de Pêche au Gros
4, rue de la Liberté - 71000 - MACON -
06 11 87 38 90
http://www.peche-au-silure.com/
http://www.peche-au-silure.com/sejours-de-peche/
Pêche sur le lac de Pannecière
Lac de Pannecière - 58120 - CHAUMARD -
http://www.federationpeche.fr/58
fede.peche58@gmail.com
03 86 61 18 98

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Fluvial-Canal-Nivernais-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Groen tochtje over het kanaal van Nivernais ...

Meer informatie

Cheval-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Een fantastische rit over historische paden ...

Meer informatie

Montgolfiere-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Ontdek onvergetelijke vergezichten ...

Meer informatie

Sport-d-eau-vive-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Bedwing snelle stromen middenin de natuur ...

Meer informatie