Bekijk de videobeelden van dit romantische weekendje!

Dag 1 - Ochtend

Bezoekje aan het Musée du Blé et du Pain en workshop brood bakken

Verdun-sur-le-Doubs en omgeving liggen tussen uitgestrekte graanvelden. De eerste coöperatieve graansilo's van Frankrijk werden dan ook gebouwd in Verdun-sur-le-Doubs. Ze tonen de bruisende landbouw in de streek Saône Doubs Bresse.  

Het Musée du Blé et du Pain in Verdun-sur-le-Doubs vertelt je hoe het gebied zich wist aan te passen op de technische ontwikkelingen binnen de teelt en het bewerken van graan. 

Op bepaalde data organiseert het museum workshops. Dé gelegenheid om te ontdekken hoe je zelf brood bakt.

Praktische informatie Musée du Blé et du Pain

Innoveo

Ontdek de lokale specialiteit "pôchouse", bij Hostellerie Bourguignonne

Een landelijke sfeer, een prachtig restaurant en vooral een kok met liefde voor traditie die een heerlijk recept van "pôchouse" maakt, een specialiteit op basis van riviervis. En dat is niet zo verrassend, in deze regio met diverse rivieren.

Meer informatie over Hostellerie Bourguignonne

Pôchouse - Hostellerie Bourguigno
Innoveo
Restaurant non loin de Verdun sur le Doubs Innoveo
Innoveo
Hostellerie Bourguignonne Innoveo
Hostellerie Bourguignonne
Innoveo
Dag 1 - Middag

Kanovaren op de Doubs

Voordat de Doubs zich bij Verdun-sur-le-Doubs in de Saône stort, is het een rustige en ongerepte rivier. Vlak na vertrek voel je meteen de rustige sfeer op het water

Tijdens dit kanotochtje ontdek je de natuur op een hele andere manier. Onderweg kom je regelmatig bijeneters tegen, een van de bekende vogels die langs de Doubs nestelen.

Huur een kano
Innoveo
Le Moulin d'Hauterive

Een romantisch nachtje in een prachtig hotel

Een vijver, een rivier, diverse boomsoorten, een zwembad, een stoombad en stilte... Kortom: dé omgeving voor een romantisch verblijf.

Meer informatie over dit hotel

Dag 2 - Ochtend

Fietsen over de Voie Bleue langs de Saône

De Voie Bleue loopt voor een groot deel langs rivier de Saône. Zo rijd je gemakkelijk én veilig in minder dan 25 km van Verdun-sur-le-Doubs naar Chalon-sur-Saône.

Tijdens een rustig tochtje op deze route kom je langs prachtige dorpjes met talloze bezienswaardigheden. Een ontspannen en romantisch uitstapje over dit fietspad aan het water.

Dag 2 - Middag

Een landelijke wandeling rond de plas van Pontoux

Stilte en natuur staan centraal bij dit uitstapje rond de plas van Pontoux!

In dit kwetsbare natuurgebied vind je een aantal bijzondere vogelsoorten, waaronder de grootste reigerkolonie van Bourgondië. Vanuit de uitkijkpost wordt je geduld beloond met het schouwspel van de wilde dieren. 

Meer informatie over dit parcours
Innoveo

Wijn uit de Bourgogne proeven

Een weekendje in de Bourgondië zonder de wijn te proeven? Nee! Breng dus een bezoekje aan Fabrice Reby, een liefhebber van wijnen uit de Bourgogne, in het oude centrum van Verdun. Hij kent de wijnen uit de streek als geen ander en zoekt de beste fles voor je uit om al je zintuigen te prikkelen tijdens een proeverij.

Meer informatie over deze wijncave

En résumé
À propos
A propos
Pôchouse - Hostellerie Bourguigno
Restaurant non loin de Verdun sur le Doubs Innoveo
Hostellerie Bourguignonne Innoveo
Hostellerie Bourguignonne