Voorjaarsvakantie

6 redenen om de winter in Bourgondië door te brengen

In plaats van op wintersport te gaan kun je ook naar Bourgondië! Goed bereikbaar, een rijk en divers activiteitenprogramma, niet druk, betaalbaar: in Bourgondië ben je op de juiste plek voor een vakantie zonder spierpijn of gebroken ledematen!

©hameau de blagny
1

We hebben allerlei knusse plekjes

In Bourgondië hoef je niet bang te zijn dat je in je knusse accommodatie na een dag skiën met spierpijn zit. Maak gebruik van onze mooie adresjes met eigen bubbelbad, knisperende open haard en andere comfortabele diensten, zonder dat je de uitgeputte skiër hoeft uit te hangen.

Vind een knusse plek

Alain Doire - BFC Tourisme
2

Het is gemakkelijk te vinden

Ook goed nieuws is dat je je auto niet hoeft vol te stouwen met spullen om de onvoorspelbare bergwegen te kunnen trotseren.

Je hoeft geen sneeuwkettingen in te laden of winterbanden om te leggen: pak gewoon de snelweg of de trein, je bent er zo!

Reizen naar Bourgondië

Alain DOIRE / BFC Tourisme
3

Het eten is er zo lekker!

Laten we eerlijk zijn: hét moment van de dag na het skiën is wanneer je lekker warm binnen geniet van een kaasfondue. Maar wij denken dat je dat in Bourgondië ook kunt krijgen: wat dacht je van kaassoesjes met een Crémant de Bourgogne voor het aperitief?

De Bourgondische keuken

Alain DOIRE/Bourgogne-Franche-Comte Tourisme
4

Er is zoveel te zien en te doen!

Met een wintersportvakantie is het programma vaak wat eentonig: 's ochtends skiën, 's middages skiën. Daar kun je al snel genoeg van krijgen.

Kom dan naar Bourgondië! Hier vind je allerlei alternatieven (pittoreske dorpjes, historische parcoursen in de voetsporen van Lamartine…) waar je nog sneller van naar onze regio wilt komen!

Begin met onze bezienswaardigheden!

 

SJB
5

Luxe faciliteiten en rust

Een wintersportvakantie is leuk als er genoeg sneeuw ligt en het niet te druk is op de pistes. Maar dat is vaak niet het geval.

Dat komt goed uit, want in Bourgondië hangt een geslaagde vakantie niet af van de hoeveelheid sneeuw! Hier vind je luxe faciliteiten en rust, met een goed glas Bourgondische wijn!

Shutterstock
6

Hartverwarmende prijzen

De aankoop van ski-uitrusting, skipassen en de nieuwste skipakken, de huur van een mini-apartementje tegen de hoogste prijs: iedereen weet dat een skivakantie heel duur is.

Maar waarom zou je zoveel uitgeven als je voor veel minder geld ook een leuke tijd kunt beleven in Bourgondië? En als je hier je handschoenen vergeet is dat niet zo erg, terwijl dat in de bergen echt een probleem kan worden!

En résumé