Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comte Tourisme

Met de auto

Bourgondië is goed bereikbaar dankzij de verschillende snelwegen die door de regio lopen, evenals de bekende Route Nationale 6 en 7. Vanuit Parijs rijd je dus gemakkelijk via departement Yonne naar deze regio, maar ook vanuit Lyon of Marseille, via de toegangspoort van Zuid-Bourgondië: de Saône-et-Loire. Als je vanuit Luxemburg of de Grand Est komt, rijd je via de A31 tot aan de bekende stad Beaune, ook bereikbaar via de A36 vanuit Duitsland, Mulhouse of Besançon.

Bekijk alle informatie over het wegennet van de regio via APRR.FR.

Voor je reis met de auto, motor of camper raden we je de volgende websites aan om voor vertrek je route mee te plannen:

- ViaMichelin

- Mappy

- Google Maps

Met de trein

De Franse treinverbindingen van de SNCF brengen je naar de grote steden van Bourgondië, van waaruit je naar de bekende toeristische trekpleisters kunt reizen.

Er rijden zo'n tien treinen per dag van Parijs naar Dijon.

>> Vanuit het Gare de Lyon in Parijs moet je 1u40 rekenen naar Dijon. Andere steden en andere landen zijn dus goed bereikbaar, zoals Lille in het noorden van Frankrijk, maar ook België of Duitsland.

Er is ook een directe verbinding vanuit Zwitserland: de rit tussen Lausanne en Dijon  duurt 2 uur.

Naast deze verbindingen vind je ter plaatse een aantal regionale treinen die steeds sneller en comfortabelere zijn. Ideaal om op een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier Bourgondië te ontdekken. Kijk voor meer informatie over reizen binnen Bourgondië op de websites van de SNCF en Mobigo.

Alain Doie - BFC Tourisme

Met het vliegtuig

Als je wat verder weg woont kun je met het vliegtuig naar Bourgondië, via het vliegveld van Dole-Jura (op 50 km van Dijon).

Ook de luchthavens van Parijs (Roissy Charles de Gaulle en Orly), Lyon (Saint-Exupéry), Genève en Basel-Mulhouse liggen vlak bij Bourgondië en zijn bereikbaar met de auto of de TGV.

En résumé