Wil je niet hoeven kiezen tussen fiets of boot?

Kapiteinspet of fietshelm, stuur of roer, een lesje sluisvaren of tips tegen een lekke band... Er is verschil in stijl en uitrusting, maar niet in tempo. Op het water of langs de oevers ontdek je met "slow" toerisme wat Bourgondië allemaal te bieden heeft.

Fietsparcoursen voor een rustig tochtje

O.Champagne/SMPCB
Langs het Bourgondisch Kanaal

Vélo & Fromages

Chaource, soumaintrain... hou je ook zo van kaas? In plaats van een standaard kaasplankje, wat dacht je van een smakelijk fietstochtje? Kies voor dit parcours van 22 km en wissel fietsen af met bezoekjes aan lokale kaasboeren.

Ontdek dit parcours

Lange fietsparcoursen

Onze favorieten voor een fantastisch gevoel van vrijheid...

Je eindelijk vrij voelen, niet naar je horloge of telefoon hoeven kijken en zorgeloos rondwandelen... 3,2,1 adem de zuivere lucht aan het water en op de paden langs de rivieren of kanalen van Bourgondië.

Voor een aangenaam ritje kun je de Voie Bressane volgen, die je via een parcours van 58 km meeneemt langs 13 plaatsjes. Onderweg moet je even stoppen bij het historische stadje Louhans en een kijkje nemen bij de bekende gevogeltemarkt.

Met de fiets op de Voie Bressane

Een compleet dienstenaanbod

Christiane, Greg, Laurent en Nicolas kennen elke hoek van Bourgondië als hun broekzak en geven je dan ook graag hun fietstips! 

Video

Het verhaal van mensen met liefde voor Bourgondië

Laurent Richoux, manager van het  Maison du Vélo, vertelt je over deze fietsverhuurdienst in Auxerre, aan de oevers van de rivier. Dé plek bij uitstek om in de omgeving te fietsen, op zoek naar de stad en de wijngaarden vlakbij. Echte fietsfanaten kunnen de Tour de Bourgogne met de fiets proberen!

Maison du Vélo

Over het water glijden

sortie_Instant Nature
Ontdek het verhaal van een bekende rivier

De Loire op met een traditionele schuit

Maak een boottochtje met Marie-Christine, een enthousiaste gids die je graag vertelt over deze legendarische rivier waar de mens altijd gebruik van heeft weten te maken.

Leer alles over de Loire met Marie-Christine

Ons lijstje met accommodaties

Voor een overnachting tussen twee fantastische uitstapjes

Er is niets meer ontspannend dan wakker worden bij water met een dun mistlaagje, waar de stilte alleen wordt doorbroken door fluitende vogels... De dag begint en je reis gaat weer verder.

 

En résumé