Dag 1

Sens in het Pays d'Othe

Reis voor een weekendje naar Sens en ontdek de bezienswaardigheden op een originele manier.

S. WAHL
Ochtend

Parc du Moulin in Tan en Serres de Collection Tropicales

Wandel door een "opmerkelijke tuin" en bewonder de verschillende landschapsdecors. Struin tussen het arboretum, de dierenhokken en de fauna van dit park. Dwaal door dit natuurgebied en volg het oriëntatieparcours om je wegwijs te maken. Vergeet niet een bezoekje aan de prachtige Serres de Collections Tropicales (serres met tropische soorten).

Lees meer
Alain Doire - BFC Tourisme
Middag

Raadsels 2.0 in de voetsporen van de Franse Michelangelo

Duik in de renaissance tijd van de stad Sens. Met behulp van je smartphone of een tablet die je leent bij het VVV ga je op zoek naar 22 raadsels, in 14 etappes. Je ontrafelt de geheimen van een kunstenaar uit Sens, die vergeleken wordt met Michelangelo.

Dag 2

Musea en fietstocht

Alain Doire - BFC Tourisme
Ochtend

De musea van Sens

Reis door de tijd en maak kennis met Brennus, de leider van de Senones, die Rome belegerde. Duik in het museum van de stad en laat je verrassen door het mozaïekwerk en de beelden.

De Schat van de kathedraal, de Gallo-Romeinse collecties en de werken uit de gift van Marrey hebben straks geen geheimen meer voor je!

Studio Morize
Middag

De tuinen van Sens met de fiets

Haal je fietsen op bij het VVV-kantoor. Rijd een tocht van 9 of 13 km door de parken en tuinen van de stad Sens.

VVV van Sens
Een hapje eten bij

Auberge de la Lucarne aux Chouettes

Aan het water in Villeneuve-sur-Yonne biedt de chef-kokkin van deze herberg je een aantal heerlijke gerechten, in een vriendelijk en knus decor.

Ontdekken

En résumé