De feestelijkheden beginnen in mei

De eerste reis door de tijd begint meestal het derde weekend van mei, in Saint-Apollinaire, in het Parc de la Redoute. Jaarlijks wordt er in dit park een echt middeleeuws dorp opgezet. Je vindt er straatartiesten, paardensteekspelen, beroepen uit de middeleeuwen en grote braadspitten met vlees... Kinderen kunnen meedoen met ridderspelletjes!

Tijdens het Pinksterweekend wordt er een middeleeuws feest georganiseerd in Semur-en-Auxois: de Course de la Bague. Hier wordt heel de stad in middeleeuwse sferen gehuld. Overal in de straten wordt muziek gemaakt en gedanst, mensen lopen verkleed rond en er wordt gewerkt volgens traditionele ambachtsmethodes... Je waant je in een andere wereld!

Alain Doire - BFC Tourisme

In juli ontdek je een middeleeuwse markt en het leven van vroeger

Tijdens het middeleeuwse weekend in Brancion met middeleeuwse markt kun je kiezen uit verschillende periodes: de 13e, 14e of 15e eeuw! In Couches wordt half juli tijdens het Les Médiévales het middeleeuwse leven nagebouwd.

Het schitterende kasteel van Châteauneuf verwelkomt tentoonstellingen, voorstellingen, film en concerten, tijdens een cultureel zomerseizoen dat een bezoekje waard is!  

Alain Doire - BFC Tourisme
Chateau-village-de-Chateauneuf-en-Auxois Alain Doire - BFC Tourisme
Image AERO
Le village médiéval de Brancion Image AERO

In augustus kun je kiezen!

In augustus kun je je weekend of vakantie op een originele manier vullen, door mee te doen met een van de middeleeuwse evenementen in de regio.

Troubadours, muziek, jongleurs, theater, boogschieters, valkeniers, banketten, markten met ambachtelijke kunst en streekproducten... Je kijkt je ogen uit, tijdens een middag bij het oude kasteel van Moulins-Engilbert, een weekend bij het kasteel van Vic-sous-Thil of in Charolles bijvoorbeeld.

M. Popineau / OT Nevers
En résumé
À propos
Alain Doire - BFC Tourisme
A propos
Chateau-village-de-Chateauneuf-en-Auxois Alain Doire - BFC Tourisme
Le village médiéval de Brancion Image AERO