Motor of roadster: Bourgogne in alle vrijheid

Bourgogne op de motor... Een niet te missen avontuur voor wie van nostalgie houdt. Verken de Nationale Routes N6 en N7 naar het zuiden. Van de bochten in de Yonne naar het reliëf van de Mâconnais... De motor is het ideale vervoermiddel om de mooiste bezienswaardigheden van de streek te bezoeken. Ver van druk verkeer zijn de bochten en verrassende landschappen van het Regionaal Natuurpark Morvan zonder twijfel een eldorado voor de motorrijder die rust zoekt.

à motoà moto 2

Alleen, met z'n tweeën of een groep

Op slechts twee uur van de hoofdstad biedt Bourgogne nog veel meer dan alleen mooie routes voor groepen motorrijders. In plaats van alleen maar kilometers verslinden, last u wijnproeverij pauzes in in de wijngebieden en kasteelbezoeken . Of ontdek ongerepte Loire, het heggenlandschap van de Brionnais of de bijna mediterrane streken Tournugeois rondom Tournus of de Côte chalonnaise,

Plezier en vrijheid

De grote diversiteit in het Bourgondische landschap maakt de keuze niet makkelijk. Kies voor contrasten! Als u de Loire oostwaarts verlaat, doorkruist u het sfeervolle heggenlandschap van Puisaye. Vanaf Dijon komt u in het wijngebied van de Côte de Nuits. Terwijl de steile kalkstenen rotswanden van de Mâconnais de wijngaarden laten schitteren... Bij elk type landschap hoort een cultureel of gastronomisch thema, en dikwijls deze twee tegelijk!

De Morvan in de spotlights

Zin in een parcours waar alles in zit? De Tour du Morvan via de meren biedt de meest interessante bochten voor de doorgewinterde motorrijder. Ver van de drukte toont het Regionaal Natuurpark Morvan een ongerept karakter met kleuren van verre bestemmingen. De Morvan op de motor doet denken aan Amerika!

Welke route u ook kiest, u krijgt een mooie mix van ontdekken, rijplezier en comfort. En verder hoort improviseren ook bij het echte motorrijden.

Praktische informatie

Voor de mooiste trajecten van uw tocht kunt u vertrouwen op route-boeken. Ze zijn te downloaden van de routebeschrijvingen van Michelin Moto. De staat van het wegdek is beschreven en, in geval van pech, is de dichtstbijzijnde garage vermeld!

De echte motorrijders kiezen ook voor de Relais Motards.

Relais Motards
Tél.: 04 94 81 51 04

Kiest u voor een route op maat? Vertrouw dan op het advies van een gespecialiseerde organisatie: u bent verzekerd van bijzondere ontmoetingen en emoties. Deze bureaus in motortoerisme bieden circuits op maat, met of zonder begeleiding. Meestal is bagagevervoer van de ene naar de andere bestemming geregeld. Aan te raden voor groepsreizen!

Mon tour moto

www.mon-tour-motos.com

Côte d'Or Aventures

www.cotedor-aventures.com