Bourgogne zonder auto

Bezoek de regio met het openbaar vervoer vanuit Parijs, Lyon of Dijon! Bezoek Bourgogne zonder auto! Dit kan door meerdere vervoermiddelen te gebruiken. Gebruik de TER-treinen, bussen en pendelbussen om de trekpleisters van de regio te bereiken. Vaak kunt u ook uw fiets meenemen in de pendelbussen. 

transport collectifs - navettestransport collectifs - navettes 2

Met de pendelbus vanaf het station van Clamecy...

Als u onder de bekoring van het middeleeuwse dorp Vézelay geraakt bent, zal Avallon u zeker ook bevallen..

In juli en augustus kunt u deze bezienswaardigheden meerdere keren per dag per pendelbus bereiken.

Op weg naar Tonnerre...

Als u aankomt op het station van Tonnerre kunt u meteen de stad bezoeken. Vervolgens kunt u op ontdekking naar de Renaissance kastelen van de Yonne, Tanlay en Ancy-le-Franc, maar ook Béru, Nuits-sur-Armançon en Maulnes. En u kunt uw tocht afsluiten met een bezoek aan de abdij Notre-Dame de Quincy en het middeleeuwse dorp Noyers-sur-Serein. .

Van juli t/m september rijdt er van woensdag t/m zondag vier keer per dag een pendelbus naar deze interessante bezienswaardigheden.

Aangekomen op het station van Tournus...

U bent nu in de Saône-et-Loire, waar de pittoreske straatjes van Tournus u welkom heten. Breng een bezoek aan het kasteel van Briancon, de kerk van Chapaize, het kasteel van Cormatin. En waarom zou u niet meteen doorgaan naar het cluniacenzer dorp Saint-Gengoux-le-National, de gemeenschap van Taizé en de abdij van Cluny,om hier het historisch erfgoed te bewonderen? De Rots van Solutré vormt een mooie afsluiting van uw tocht!

In juli en augustus kunt u twee keer per dag met een pendelbus naar ieder van deze interessante bezienswaardigheden.

Vanaf het station van Autun...

Vanaf de Stad van Kunst en Geschiedenis Autun kunt u naar Anost, midden in de Morvan. De grote meren van de Morvan heten u hartelijk welkom, voordat u naar de waterval Le Saut de Gouloux gaat. De ongerepte natuur van Saint-Brisson en de stad Saulieu maken uw tocht compleet.

In juli en augustus rijden er pendelbussen tussen deze bezienswaardigheden.

We naderen het eindstation: Avallon...

Daar bent u dan, in de Yonne, waar Avallon u welkom heet. Breng een bezoek aan Pontaubert, midden in de vallei van de Cousin. Aan de voet van de ‘La colline éternelle’ (de eeuwige heuvel) vindt men in Saint-Père-Sous-Vézelay een archeologische vindplaats. U kunt uw tocht vervolgen naar Vézelay. Als afsluiting is een bezoek aan de woning van Vauban de moeite waard: het kasteel van Bazoches...

Van juli t/m september kunt u deze interessante bezienswaardigheden met een pendelbus bereiken.

Vervoer in Bourgogne?

Dienstregelingen, online treintickets reserveren en kopen. Spoorweg- of busnet, plattegronden en tickets voor de OV-netwerken in Bourgogne. Carpoolen en uw route voorbereiden.

Wilt u een van de pendelbussen gebruiken? Met de bussen en TER-treinen van Bourgogne kunt u de hele regio bezoeken!

Ga naar www.mobigo-bourgogne.com