Bourgogne, tussen bedevaarten en natuur

Inwijding in Bourgogne: Van Paray-le-Monial naar Cluny, van Vézelay naar La-Charité-sur-Loire... Maak gebruik van de wegen van spiritueel Bourgogne of wandel in de omgeving van de grote natuurgebieden van de Morvan en Mâconnais. Voor een dag, weekeinde of langer? De voorzieningen van de Franse Wandelvereniging (FFRP), de etappes Rando Accueil® en de gespecialiseerde gidsen vullen de routes en departementale tochten goed aan.

à piedà pied 2

De Grote Routes

Met de paden van de Grande Randonnée (GR) maakt u lange tochten! Met de wandelstok in de hand voert de GR 13 door de heuvels van de Morvan, van Vézelay naar Autun. De GR 2 verbindt Le Havre met Dijon, langs de valleien van de Yonne en de Seine. . Klaar voor een lange reis? Het Europese pad E3 loopt van Duitsland naar Spanje en verbindt het Bohemer woud met Santiago de Compostela, onder andere via de loop van de Yonne...

Wandeltochten, stadswandelingen en etappes voor fijnproevers

De "Tour du Morvan" vormt een prachtige wandeltocht via de meren met een onverwacht vleugje Scandinavië of Canada. Betoverend zijn de bezienswaardigheden uit de oudheid: Bibracte, Solutré of Alésia. U ontdekt de indrukwekkende overblijfselen door de makkelijke wandelpaden en tochten te volgen.

Als u meer houdt van korte vakanties en gezinswandelingen kies dan voor de charmes van stadswandelingen en tochten voor fijnproevers.

Erkende keurmerken, ontvangst op maat

Wilt u genieten van de beste etappeplaatsen? Wat uw vakantiedoel ook is, u kunt er op vertrouwen dat de keurmerken (lijst wordt door Bourgogne Tourisme actueel gehouden) helpen om een goede reis uit te stippelen. De logeeradressen van Rando Accueil® geven de zekerheid van een gezellig onderkomen en ontspannende momenten in de volle natuur. Met gespecialiseerde bureaus vertrekt u met een gerust hart. Zij bieden routes op maat, van een korte tocht tot de routes naar Santiago de Compostela.

Informeer nu! 
Uw ideale reisgidsen zijn de kaarten van het Institut Géographique National (IGN). Dit Nationaal Geografisch Instituut heeft zogenaamde Topogidsen gemaakt, uitgegeven door de FFRP. Ook de gidsen van Chamina op zakformaat leiden u over de paden. De Departementale Toeristenbureaus bieden te downloaden routes in de omgeving van historische bezienswaardigheden en symbolische natuurplekken. Naar het ‘Cirque de la Coquille’ , het meer van Baye of het Nationaal Reservaat van La Truchère???... Het netwerk ‘Découvertes nature en Bourgogne’ verenigt 32 natuurplekken in de 4 departementen. Verbreed uw horizon, van wijngaarden naar dorpen!

Praktische informatie

Een tocht goed plannen, dat doet u niet even uit de losse pols. Doe een beroep op de Departementale Toeristenbureaus en de verschillende afdelingen van de Franse Wandelvereniging... Reken op hun perfecte kennis van het terrein!

Regionaal Natuurpark Morvan

Tél. : 03 86 78 79 57

Internet site: www.parcdumorvan.org

Geografisch Nationaal Instituut (IGN)

Internet site: www.ign.fr

Franse Wandelvereniging (FFRP)

Internet site: www.ffrandonnee.fr

Regionale Wandelvereniging  (CRRP)

Tél.: 03 80 43 15 64

Departementale Toeristenbureaus

Yonne : www.tourisme-yonne.com
Côte-d'Or : www.cotedor-tourisme.com
Nièvre : www.nievre-tourisme.com/balades-nievre
Saône-et-Loire : www.bourgogne-du-sud.com/index.php/les-sentiers-de-randonnees

Route naar Santiago de Compostela

De volledige route wordt gedetailleerd beschreven in de Topogidsen van de Franse Wandelvereniging (FFRP).

Uitgaven van  Bourgogne Tourisme

Kaarten en uitgaven in F, GB, D en NL: Bourgogne voor lekkerbekken & wijnroutes, Verzekerd van goede accommodatie in Bourgogne, Bourgogne te paard, Bourgogne op de fiets, Bourgogne op en langs het water, Bourgogne: uniek & veelzijdig.

Topogidsen van de FFRP

www.ffrandonnee.fr/boutique/le-catalogue-des-topo-guides.aspx?t=reg&v=7&tx=Bourgogne

Gidsen Chamina

www.chamina.com/pages/guides/recherche.asp