In Bourgogne is de kampeerauto ideaal!

Klassiek of chic? Toeren met een kampeerauto is een trend die helemaal in is. In de omgeving van de vallei van de Yonne, van het reliëf van de Morvan naar de wijngaarden van de Mâconnais... Stop op bijzondere halteplaatsen. En geniet van heel Bourgogne!

en campingcaren campingcar 2

Een 'kant-en-klare' reis

Een kampeerauto, eenvoudig en praktisch te besturen met een rijbewijs B en ermee reizen is bovendien stijlvol. Culturele verkenningen, ontspannende activiteiten, wandelen en fietsen, hoppen van de ene naar de andere stad... Voor jonge gezinnen of actieve senioren. Toeren met een kampeerauto is flexibel reizen.

Wie het al lang doet waardeert de vele speciale parkeerplaatsen voor kampeerauto’s, die met borden aangegeven worden in de nabije omgeving van de grote Bourgondische bezienswaardigheden. Voor wie voor het eerst gaat rondtrekken met een kampeerauto is huren de beste optie. U kiest dan de grootte van het voertuig naargelang uw gezin.

Ontdek het authentieke land

Geschiedenis, culinair plezier, indrukwekkende natuur... Bourgogne heeft het allemaal. Doorkruis de streek en ga op ontdekking. U treft een ongelooflijk gevarieerd landschap aan, tal van kastelen en monumenten, grootse en welvarende historische steden, karakteristieke dorpen, gastronomische verwennerijen en de alom aanwezige wijncultuur... Welke andere regio dan Bourgogne leent zich zo goed voor een reis met een kampeerauto?

De ‘Route des Vins’ (Wijnroute) geeft u de mogelijkheid verrukkelijke wijnen te proeven, gevolgd door een comfortabele maaltijd in uw camper. Denk dus aan bevoorrading voordat u weer op weg gaat!Dijon, Gevrey-Chambertin, Beaune en Pommard kunt u zowel gastronomisch genieten als levensmiddelen inslaan. Rijdt rond en vind uw favoriete kleine producent... Tussen Chablis, Pouilly-sur-Loire, Mercurey en Fuissé is er geen gebrek aan wijn uitstapjes.

Originele formules

De camper biedt een unieke vrijheid. Stel uw themaverblijf samen en zorg dat in uw planning voldoende tijd en ruimte blijft voor verrassingen!

  • Bijna 72 gemeentelijke halteplaatsen heten u van harte welkom. Ook een dertigtal veertigtal campings zijn ingesteld op de ontvangst van 'rijdende huizen'. Aan u de keus om de plek uit te zoeken die het beste overeenkomt met uw voorkeur. De camping van Saint Point Lamartine is ideaal voor natuurliefhebbers. U staat er aan de oever van een meer van 3 hectare, aan de bosrand. Hebt u zin in een reis door de geschiedenis? Camping des Platanes heet u van harte welkom in de onmiddellijke omgeving van de middeleeuwse werf van Guédelon.
  • Verlaat de gebaande paden! Het keurmerk 'Bienvenue à la ferme' biedt staanplaatsen met faciliteiten op boerderijen. U beschikt over ruime plaatsen (minimaal 35 m²) om volop te genieten van een 'boerenverblijf '. Wilt u het accent van uw reis leggen op de bourgognewijn? Het netwerk France Passion verenigt plekken bij de wijnboer, waar u vrij mag parkeren, overdag en 's nachts. U bent er verzekerd van een warme ontvangst!

Praktische informatie

Zelfstandigheid, onafhankelijkheid en vrijheid zijn de sleutelwoorden van een campertocht. Om u te helpen, en u nog meer comfort en mobiliteit te bieden, hebben wij zes verkenningsroutes van Michelin voor u geselecteerd: :1

- Dijon en de Route van de Grands Crus

- Het zuiden van Bourgogne

- In het hart van de Morvan

- De Yonne, van de Sénonais naar de Auxerrois

- Op een Voie Verte van appellation contrôlée

Als hulp bij uw keuze van een themaverblijf kunt u vertrouwen op de erkende keurmerken:

Bienvenue à la ferme

www.bienvenue-a-la-ferme.com

France Passion

www.france-passion.com

Denk ook aan de netwerken van de verenigingen van liefhebbers van kampeerauto’s:

Eurocamping-car.com

Tel. :+33 ( 0)1 42 96 22 12
eurocc@club-internet.fr
www.eurocamping-car.com

Fédération Française des Associations et Clubs de Camping-cars (FFACCC)

Tel. :+33 ( 0)1 45 58 57 86
20-22, rue Louis Armand, 75015 Paris
www.ffaccc.com

Fédération Française de Camping Caravaning (FFCC)
Tel. :+33 ( 0)1 42 72 87 20
78, rue de Rivoli, 75004 Paris
www.ffcc.fr

Fédération Régionale de l'Hôtellerie de Plein Air
Tel. :+33 ( 0)3 85 94 16 90
Domaine de l'Epervière, 71240 Gygny-sur-Saône
www.frhpa.com

www.airecampingcar.com