Geslaagde gezinsvakanties

Bourgogne biedt alle argumenten om haar te ontdekken... Èn om terug te komen. De talrijke keurmerken maken de toewijding van de regio voor gezinsvakanties van goede kwaliteit duidelijk. Overnachten in een woonwagen, op jacht naar de schat in een kasteel, zwemmen of de natuur verkennen... Kies voor uw kinderen voor originaliteit en leven in de gezonde buitenlucht tegen redelijke prijzen!

en familleen famille 2

Logeeradressen voor het hele gezin

Gites ruraux (huizen op het platteland) in Bourgogne bieden u een vriendelijke ontvangst. Afgestemd op kleine budgetten hebben campings en vakantieparken hun aanbod aangepast om een verblijf in het teken van ontspanning te garanderen. En voor zorgeloze vakantie met de kinderen kiest u voor de kwaliteit van de dorpen met het keurmerk Stations Vertes... Zin in een originele overnachtingsplaats? Kinderdromen komen uit wanneer u overnacht in een woonwagen of boomhut...

Zoek een logeeradres

Op pad voor avontuur!

De keurmerken Aventures mômes in de Saône-et-Loire, Esprit de famille in de Nièvre of Famil'Yonne in de Yonne zijn de partners voor uw gezinsavontuur. Van historische monumenten tot ecomusea, van korte fietstochtjes tot de verkenning van de Grands Sites naturels (Grote Natuurgebieden) geniet u van actief eropuit trekken in Bourgogne! !

Zoek een activiteit

Volg de sporen van de geschiedenis

De Bourgondische musea bieden speelse bezoeken met een mooie afwisseling tussen dingen bekijken en dingen doen in creatieve workshops. Ontdek ook de grote variatie aan tuinen, dierenparken, avonturenparken en attractieparken, boerderijen en gemarkeerde routes. In de zomer beleeft u de archeologie in Bibracte! In het kasteel van Sully voelen kinderen zich koning... Of prinses. Een verkleedpartij wordt aanbevolen!

Zoek plaatsen om te bezoeken

Een paradijs voor jonge fijnproevers

In het gebied van veeteelt en wijnbouw hoeft u geen genoegen te nemen met een eenvoudig kindermenu! In het kader van Aventures mômes hebben restaurants in Zuid-Bourgogne een smakelijke menukaart samengesteld, speciaal voor jonge smulpapen... Ondertussen genieten ze van tekenen en spelen in de kinderhoek. In Dijon biedt het Atelier des Chefs ook kooklessen voor het hele gezin.

Zoek een restaurant