De natuur als motto

Of u nu houdt van gebaande paden of van de wilde ongerepte natuur, het is allemaal mogelijk. De zogenaamde ‘Grands Sites de France’, de heuvels en de grote meren van de Morvan maken van Bourgogne de ideale streek voor actieve bezigheden in de buitenlucht. Met de ‘Tour de Bourgogne à vélo®’ en de bevaarbare waterwegen hebt u geen last van druk verkeer...

amoureux de la natureamoureux de la nature 2

Een milieubewust logeeradres

De Panda gîtes in de Morvan en de Ecogîtes zijn gemaakt voor natuurliefhebbers! Ze worden ecologisch verantwoord beheerd. Ze zijn gunstig gelegen en uitgerust met aangepast materiaal om de natuur te verkennen en te observeren. Op campings of in hotels garandeert het keurmerk “Clef verte” een vakantie met respect voor het milieu...

Zoek een logeeradres

Actief ontdekkingen doen

Aangelegde terreinen, paden, vogelreservaten en lange routes voor trektochten, ze zijn er om de gevarieerde natuur beter te leren begrijpen. Het netwerk ‘Découvertes nature en Bourgogne’ helpt u bij uw keuze uit 32 routes en natuurplekken, van het zogenaamde ‘Veermanspad’ bij de Bec d'Allier tot de Cirque de la Coquille. Goed idee: volg de fietsroute Tour de Bourgogne à Vélo® die naar mooie plekken leidt!

Zoek een activiteit

Favoriete bezienswaardigheden

Bourgogne is een streek van rivieren, meren en kanalen. 'Ecopagayeurs' biedt kano- en kajaktochten, vanuit Seurre op de Saône of vanuit Bourbon-Lancy op de Loire. Van Digoin naar Cosne geniet u van de laatste ongerepte rivier van Europa. In Cuisery, niet ver van de Seille, een van de mooiste rivieren van Frankrijk, bent u van harte welkom in het Centre Eden. Dit museum vertelt jong en oud over de natuur, het milieu en de biodiversiteit. Test uw kennis over het milieu!

Zoek plaatsen om te bezoeken

Mix van natuur en gastronomie

In Bourgogne herinneren veeteelt en wijnbouw u eraan dat elk lokaal gerecht afhankelijk is van de natuurlijke producten. Van wijngaard naar wijnkelder kunt u de etappes volgen hoe men op biologische manier wijn maakt. Bent u een lekkerbek? Proef de lokale smaken in de ‘Bistrots Accueil’ van het Regionaal Natuurpark Morvan of in de biologische boerderijen van ‘Bienvenue à la Ferme’ – Welkom op de boerderij.

Zoek een restaurant