Bourgogne voor iedereen

Met speciale aandacht voor mensen met een beperking heeft de regio vele partners kunnen inspireren. Of het nou gaat om bijvoorbeeld logeeradressen, rivieractiviteiten of tochten... Veel professionals in het toerisme zetten zich in om hun voorzieningen aan te passen aan elk type handicap.

La Bourgogne pour tous

 

La Bourgogne pour tous 2

Zeker van een aangepaste accommodatie

Het keurmerk ‘Tourisme & Handicap’ is het veeleisende partnerschap wat maakt dat uw verblijf mogelijk wordt. Het label werd gecreëerd voor vakantiegangers met een handicap aan ogen of gehoor en voor geestelijk of lichamelijk gehandicapten. Tourisme et Handicap biedt mensen met een beperking de garantie van een aangenaam en onbezorgd verblijf. Campings, gîtes, chambres d'hôtes of hotels... Aan u de keus!

Zoek een logeeradres

Van paden tot festivals

Leve de buitenlucht! In Zuid-Bourgogne zijn de fietspaden ‘Voies vertes’ veilig en toegankelijk met een rolstoel of te voet. Met de 'Morvan voor iedereen' biedt het Regionaal Natuurpark een programma met aangepaste activiteiten: abseilen en klimmen, paden voor all-terrain-rolstoelen (FTT), boomklimmen, paardentochten... En tijdens het straatfestival Chalon dans la rue neemt u actief deel aan een groot volksfeest!

Zoek een activiteit

Musea en monumenten voor iedereen

Vakanties die zijn samengesteld in de geest van het keurmerk Tourisme & Handicap verenigen reis en rust. Laat u verleiden door de experimentele archeologie in Bibracte of luister naar de geluidsbanden van het museum van landbouwmachines van de Charolais... De Offices de tourisme (VVV's) helpen u graag met het vinden van musea, bezienswaardigheden, tuinen en monumenten die geschikte voorzieningen en activiteiten bieden voor mindervaliden.

Zoek een plaats om te bezoeken

Een streek van gastronomie

Zodat het woord ‘Bourgogne’ meer dan ooit past bij ‘genieten’... Van Hameau Duboeuf tot proeverijen met uitleg op de boerderij, regionale lekkernijen zijn er voor iedereen. Ambachtslieden, hoteliers en restauranthouders met het label Tourisme & Handicap zetten zich in om iedereen hartelijk te ontvangen, met of zonder beperking.

Zoek een restaurant