Ons huis in De Morvan

Sinds 1994 hebben wij een 2 e huis in het natuurgebied De Morvan.  Voor dit gebied gekozen vanwege de rust en de natuur maar zeker óók omdat het gemakkelijk in 1 dag te bereiken is zonder je te moeten haasten!

Wij wilden regelmatig gaan en dan is dit een haalbare afstand, tegenwoordig gaan wij 4 of 5 x per jaar 2 weken.

Vanuit zuid Nederland rijden  wij rond 08 u richting Belgische grens waar wij in 20 min. zijn !   Vanaf Mons rijden wij binnendoor  en gaan bij Laon weer de autoroute op. Stoppen regelmatig op een mooie parkeerplaats om een kop koffie te drinken. Deze zeer rustige autoroute volgen we tot Troyes en dan is het tot aan Ouroux en Morvan, door de prachtige natuur rijden, over rustige wegen!

Aangekomen in ons huis dan snel de houtkachel aanmaken als het nodig is, spullen naar binnen en vóór 18 u drinken wij meestal al ons 1e glaasje wijn en genieten al van de rust!

De dag erna gaan we de buren rond ons heen begroeten en vertellen hoe lang we blijven. Er is weer wat "leven" in het gehucht ( er wonen alleen ouderen en er zijn maar 20 huizen...) .

Dan is het toch even werken... allereerst veel boodschappen halen, gras maaien, snoeien  of binnen het een of ander afwerken. Maar  ook, zéér regelmatig een flink stuk lopen, rondje  Lac des Settons is heerlijk ( 18 km) in voor of naseizoen. Nog steeds ontdekken wij mooie wandelroutes. dichtbij of wat verder weg bv op de Mont Beuvray. Na een dag van werken of lopen is het om 17 uur genieten op het terras of bij de houtkachel, dat ligt er maar aan wanneer wij er zijn.

Van juni tot en met september zijn wij er niet, dan verhuren wij het huis aan mensen die net als wij van rust en natuur houden.

Interessante suggesties
Meren van de morvan

Tags :
Tourisme vert

 

Bekijk alle reisverslagen