Bereikbaarheid Bourgogne

Via de weg:

Bourgogne is gemakkelijk via de weg te bereiken:

A-5 : Paris - Sens - (Troyes) - Dijon (knooppunt A5/A31)

A-6 : Parijs - Sens - Auxerre - Avallon - Saulieu - Pouilly-en-Auxois - Beaune - Chalon-sur-Saône - Tournus - Mâcon

A-38 : Pouilly-en-Auxois - Dijon

A-39 : Bourg-en-Bresse - Dole - Dijon

A-26 : Calais-Reims-Dijon et A-31 : Luxemburg - Dijon - Beaune

A-36 : Mulhouse - Besancon - Beaune

A-40 : Genève - Mâcon

A-77 : Parijs- Cosne-sur-Loire - Nevers

Met de trein:

De hogesnelheidstrein TGV biedt snelle en regelmatige verbindingen (Parijs-Dijon: 1.40 uur) richting verschillende steden in Bourgogne (Dijon, Montbard, Beaune, Chalon-sur-Saône, Le Creusot/Montchanin/Montceau-les-Mines, Mâcon-Loché). Alle stations bieden tevens verbindingen met de belangrijkste bezienswaardigheden van de streek.

Corail TEOZ Paris-Nevers-Clermont-Ferrand

TGV-verbindingen zijn er eveneens vanuit Zwitserland (Zurich, Bern, Lausanne, Genève) en naar Zuid-Frankrijk (Marseille/Montpellier-Dijon: 3 uur).

Al deze lijnen worden aangevuld door verbindingen die Bourgogne doorkruisen vanuit de grote Franse en Europese stations. Daarnaast zijn er talloze verbindingen met de TER de regionale treinen. Deze steeds comfortabelere en snellere treinen maken het mogelijk om gemakkelijk (en ecologisch) Bourgogne te verkennen. Voor alle informatie over uw vervoer met TER Bourgogne, raadpleeg MOBIGO! op www.mobigo-bourgogne.com/ en het Groene (gratis) nummer: +33 (0)800 10 2004

Per vliegtuig:

De luchthaven Dole-Jura ligt 50 km ten zuidoosten van Dijon.

De luchthavens van Parijs (Roissy Charles de Gaulle en Orly), Lyon (Saint-Exupéry), Genève en Basel Mulhouse liggen niet ver van Bourgogne en zijn met de snelweg of TGV te bereiken..