Parel van de cluniacenzerkunst (van Cluny)

Paray-le-Monial is op natuurlijke wijze een van de mooiste bestemmingen van Bourgondië. Te midden van het gebied Charolais-Brionnais bezit deze belangrijke bedevaartplaats het mooist bewaarde voorbeeld van cluniacenzerarchitectuur.

Een architecturaal manifestDe basiliek van Paray-le-Monial is in één keer opgebouwd, een echte krachttoer. Ze is onder de leiding van de Saint Hugues, abt van Cluny tussen 1092 en 1109, zonder onderbreking opgebouwd.

De koorafsluiting, het koor, de 3 absissen en de achthoekige toren onderstrepen de invloed van Cluny: de kerk wordt zelfs beschouwd als een reproductie, op kleinere schaal, van de grotere benedictijnenabdij. En net als Cluny ontwikkelde de stad zich snel rondom het klooster

Kijk eens goed... En vergelijk de decors van de linker toren met die van de rechter toren, die erg beschadigd is. Ze werden niet op hetzelfde moment gebouwd!


Van bedevaarten naar wandelingenIn de 17e eeuw heeft de kloosterzuster Marguerite-Marie verschijningen gezien van het Heilige Hart van Jezus. Aanvankelijk opgedragen aan Onze Lieve Vrouw, is de kerk van Paray-le-Monial in 1875 verheven tot de rang van basiliek du Sacré-Cœur.Elk jaar vindt in juni een bedevaart plaats, op de derde zondag van Pinksteren.

In de schaduw van de basiliek kunt u heerlijk wandelen in Paray-le-Monial, gecombineerd met een vleugje cultuur. Waardeer de kloosterlijke inspiratie van de Jardin du Cloître. Deze kloostertuin vormt het decor van talrijke concerten en avondevenementen. Iets verder ziet u de verbazingwekkende metalen arcaden, geïnspireerd op 'Eiffel', van het Musée du Hiéron. Dit museum herbergt een belangrijke verzameling sacrale kunst.


Tussen spirituele en aardse voedingsbronnen vormt de stad een ook een ideale uitvalsbasis voor een gastronomische toer in het Pays Charolais-Brionnais.


Leg aan!Volgt u de Tour de Bourgogne à Vélo® of de Eurovélo 6? Vaart u met een woonboot op het Canal du Centre? Neem de tijd om te flaneren door de met bloemen versierde wandelpaden en de middeleeuwse straatjes voordat u de renaissancegevel van het stadhuis bewondert. Paray-le-Monial is zonder twijfel een van uw mooiste etappeplaatsen in Zuid-Bourgondië....


Labels :

  • Pays d'Art et d'Histoire - Charolais Brionnais
PETR du Pays Charolais-Brionnais
7, rue des Champs Seigneurs - 71600 - PARAY-LE-MONIAL -
03 85 25 96 36
contact@charolais-brionnais.fr
http://www.tourismecharolaisbrionnais.fr
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme
  • Blotti contre la Basilique, l'Office de Tourisme vous aide à composer un séjour de grande qualité au cœur du Pays Charolais-Brionnais.

    - Du lundi au samedi, de 9 h à 12 h et de 13 h 30 à 18 h
    - Les dimanches et jours fériés, de 10 h à 12 h 30 et de 14 h 30 à 17 h 30

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_semur-en-brionnais
In de voetsporen van Saint Hugues ...

Meer informatie

a3_la-charite-sur-loire2
U hoeft slechts de brug over te steken... ...

Meer informatie

Ecomusée_Maquette_animée©Creusot_Montceau_Tourisme-(6)
Een goed bewaarde economische geschiedenis...

Meer informatie

sens2
In de tijd van de aartsbisschoppen ...

Meer informatie