Woning van Vauban

Tegen de heuvels van de Morvan, niet ver van Vézelay, verheft het kasteel zijn torens. Onder Lodewijk XIV was het de woning van Vauban. Nu vormt het château het romantische decor van de Nuits musicales. Deze symbolische plek biedt 1001 mogelijkheden. Bazoches staat voor de art de vivre in Bourgondië!

Bouwer en schrijverIn de 17e eeuw werden ook de steden defensief versterkt, in navolging van italiaans voorbeeld. In opdracht van Lodewijk XIV begon Vauban aan een nieuw type van defensieve werken.
Van Briançon tot Belle-Île werden steden en grensplaatsen volledig hergestructureerd door deze onvermoeibare ingenieur.
Vauban was ook schrijver. Tegen het einde van zijn leven raakte hij bijna in ongenade door zijn mijmeringen over politieke en economische vraagstukken van zijn tijd.


Familiebezit werd tot fortIn Bazoches installeerde Vauban een deel van zijn studieatelier. Omgebouwd tot een echt fort is het familiekasteel toch een smaakvol gebouw gebleven

 • De plattegronden en bouwinstructies van Vauban, getekend in zijn atelier in de grote galerij van zijn kasteel, werden via een postservice te paard bezorgd in alle uithoeken van het koninkrijk. Over meer dan 700 kilometer, tussen Parijs en Besançon, is het traject van de paardenroutes 'Equivauban' geïnspireerd op deze postservice.

 • Drie bibliotheken bevatten bijna 5000 boeken. De kamer van Vauban, opmerkelijk goed geconserveerd en geheel gemeubileerd, is bekleed met mooi rood brokaat.

 • De deuren van de binnenplaats hebben de versiering en de zonnewijzer uit de 17e eeuw teruggekregen.

Beleef unieke momenten! De elegantie van Bazoches laat zich bewonderen tijdens prestigieuze lunches en diners.


Lyrische kunst in BazochesHet kasteel doet regelmatig dienst voor filmopnames, zoals de '7de Compagnie'. In de kerk of op de grote binnenplaats zorgen de prachtige stemmen van de 'Nuits musicales de Bazoches' voor een warme sfeer
.


Château de Bazoches
58190 - BAZOCHES -
http://www.chateau-bazoches.com
chateau.bazoches@wanadoo.fr
03 86 22 10 22
Horaires d'ouverture du Château de Bazoches
 • Avec de nombreux supports d'information, le château de Bazoches vient à la rencontre de ses visiteurs.

  Le château de Bazoches vous accueille tous les jours, du 18 mars au 11 novembre.
 • Itinéraires équestres
  Les itinéraires équestres passant par Bazoches sont consultables sur le site du Comité régional du tourisme équestre de Bourgogne,
  Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_paray-le-monial-2
Een architecturaal manifest ...

Meer informatie

a3_alesia
Een oppidum en zijn mysteries ...

Meer informatie

Ecomusée_Maquette_animée©Creusot_Montceau_Tourisme-(6)
Een goed bewaarde economische geschiedenis...

Meer informatie