De kloosterkerk van la Charité-sur-Loire

Werelderfgoed van Unesco

La Charité-sur-Loire, Stad van het Boek, herbergt langs de rivier een van de mooiste voorbeelden van romaanse kunst in Bourgondië. Haar kloosterkerk is door Unesco uitgeroepen als Werelderfgoed en ondergaat een voorbeeldige restauratie.

U hoeft slechts de brug over te steken...Vanaf de 11e eeuw deden armen en pelgrims een beroep op de liefdadigheid (Frans: charité) van de monniken van de abdij. Aan deze pelgrims dankt deze belangrijke versterkte passage langs de Loire haar naam. De lange stenen brug - de oudste over de Loire - is een symbool geworden voor alle reizigers.


Als 'oudste dochter van Cluny' langs de bedevaartsroute naar Compostela telt de machtige benedictijnenabdij van La Charité-sur-Loire een vijftigtal filialen in Europa. Deze vestigingen droegen bij aan het stoppen van het feodale geweld.Tijdens de Honderdjarige Oorlog was de stad de inzet van de strijd tussen Armagnacs en Bourgondiërs. In 1429 belegerde Jeanne d'Arc La Charité voordat ze opgaf.

De kloosterkerkDe kerk die haar romaanse toegangspoort en originele beuken heeft verloren, blijft indrukwekkend.

 • Achter de koorafsluiting van de kerk hebben opgravingen de funderingen blootgelegd van eenkloosterkerk uit de 11e eeuw.

 • De keukens, eetzaal, stallen en woonruimte van de kloosteroverste zijn bewaard gebleven.

Beleef de diverse stadia van de renovatie. In de kloostergebouwen vinden elke zomer tentoonstellingen plaats over een van de belangrijkste restauratiewerven van Bourgondië.


Festivals op de oever van de LoireMet het boek als thema volgen beurzen en markten elkaar op. In de lente bent u van harte welkom op het Festival du Mot om te spelen met het gesproken en geschreven woord. De Nuit du livre, op de eerste zaterdag van augustus, animeert een hele straat. Profiteer ervan om kennis te maken met de wijnen van de Coteaux Charitois en de Coteaux du Giennois. Deze appellations zijn de erfgenamen van voormalige kloosteraanplantingen...


Labels :

 • Patrimoine Mondial de l'UNESCO
 • Ville d'Art et d'Histoire
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme de la Charité-sur-Loire
 • Hébergement, boutique, réservations de visites guidées, billetterie des expositions... L'office de tourisme de La Charité-sur-Loire est à votre disposition.

  D'avril à septembre :
  - Tous les jours, de 9 h 30 à 12 h 30 et de 14 h 30 à 18 h 30
  D'octobre à mars :
  - Du mardi au samedi, de 10 h à 12 h et de 14 h 30 à 17 h 30

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Illustre Romain Rolland Clamecy_Photo Alain Doire_Bourgogne Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »....

Meer informatie

a3_chateaux-renaiss
Ooit ter verdediging nu voor het plezier ...

Meer informatie