Een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Genesteld op zijn rotspunt lijkt het vestingdorp Châteauneuf nog steeds de weg van Dijon naar Autun te bewaken. Vanaf het Canal de Bourgogne, langs de Voie Verte, biedt zijn silhouet een van de mooiste uitzichten van de streek. Een symbolische plek waar hedendaagse kunst en middeleeuwse animatie zich mooi vermengen.

Een imposant fortChâteauneuf-en-Auxois is een van de laatste getuigen van de Bourgondische militaire architectuur uit de 14e eeuw. Tijdens de Honderdjarige Oorlog werden torens en vestingmuren opgetrokken om het dorp en de vlakten van de Auxois te verdedigen.
U maakt een reis door verschillende eeuwen. Tijdens uw bezoek stuit u op een afwisseling van plekken met oorlogsarchitectuur en plekken van het aristocratische leven.

De woningen Grand Logis en Logis van Philippe Pot, grote baljuw van Bourgondië en ridder van het Gulden Vlies, vertonen gotische ornamenten.
De donjon, een grote vierkante toren uit de 12e eeuw, heeft een defensieve rol.
De kapel bezit mooie temperaschilderingen uit de 15e eeuw.


Het middeleeuwse dorp.


In de 14e tot 17e eeuw hebben rijke Bourgondische handelaren mooie huizen laten bouwen in Châteauneuf-en-Auxois. Ze zijn goed bewaard gebleven. De vroeger zo welvarende stad laat u gissen naar haar geschiedenis. Kijk goed rond! Achter elke hoek van de smalle straten trekken gevels en traptorentjes uw aandacht.


Een heel afwisselend cultureel seizoenWorkshops, avondwandelingen, hofmuziek en de middeleeuwse markt staan op de agenda. Zoals altijd worden ook speciale activiteiten voor jongeren georganiseerd. Om echte ridders te worden, leren ze het zwaard hanteren.

In de zomer ontvangt Châteauneuf-en-Auxois hedendaagse kunstenaars. De theaterprogramma's worden gevolgd door tentoonstellingen van het FRAC (Fonds Régional d'Art Contemporain). Sinds 2010 staat de gebarentaal in het middelpunt. Tot slot wordt gewerkt aan een interpretatiecentrum van het hertogelijke Bourgondië.

Châteauneuf-en-Auxois is een onvergetelijke etappeplaats tijdens uw verblijf in het Pays de l'Auxois. Bezoek ook de andere trekpleisters in deze streek zoals de Abdij van Fontenay, Alésia en Flavigny-sur-Ozerain.


Labels :

 • Pays d'Art et d'Histoire - Auxois
Château de Châteauneuf
Grande rue - 21320 - CHATEAUNEUF -
chateau.chateauneuf@bourgognefranchecomte.fr
03 80 49 21 89
Mairie
Mairie - 21320 - CHATEAUNEUF -
mairie.chateauneuf21@wanadoo.fr
03 80 49 21 64
http://www.chateauneuf-cotedor.fr
Horaires d'ouverture du Château de Châteauneuf-en-Auxois
 • La visite de Châteauneuf-en-Auxois peut se faire de différentes manières. Visite familiale ou ateliers thématiques pour les scolaires, demandez le programme !

  Ouvert tous les jours sauf le lundi.
  Du 2 janvier au 14 mai et du 15 septembre au 31 décembre :
  - De 10 h à 12 h 30 et de 14 h à 17 h 45
  Du 15 mai au 14 septembre :
  - De 9 h 30 à 12 h 30 et de 14 h à 18 h 45
  Fermeture les 1er janvier, 1er mai, 1er novembre, 11 novembre et 25 décembre.

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_fontenay
Tussen bos en moerasgebied ...

Meer informatie

dijon-2
Geen rivier, maar honderd klokkentorens...

Meer informatie

a2_noyers
Een trotse vesting ...

Meer informatie