Poort van Bourgondië

Aan de rand van het gebied rondom Orléans, de Champagne en Île-de-France vormt Sens, met het Synodale Paleis, de noordelijke poort van Bourgondië. De voormalige Gallische stad, ooit hoofdstad van het christendom, wordt gedomineerd door de eerste gotische Franse kathedraal. Haar boulevards en tuinen zijn uitnodigend voor wandelingen.

In de tijd van de aartsbisschoppenSens dankt haar naam aan het Gallische volk Sénons, die voor de Gallische invasie de macht hadden over Rome.
In de middeleeuwen was Sens de metropool van een uitgestrekte provincie die de bisdommen van Chartres, Parijs, Auxerre, Meaux en Orléans omvatte....

De godsdienstoorlogen en het stichten van het aartsbisdom van Parijs in 1622 zorgden ervoor dat Sens haar belangrijkste rol verloor.Een kathedraal en een schatkamerIn de 12e eeuw werd de kathedraal gebouwd. De stad huisvestte onder anderen paus Alexander III en Thomas Beckett, aartsbisschop van Canterbury. Saint Louis en Marguerite de Provence trouwden in de kathedraal. Buitengewoon erfgoed is bewaard gebleven uit deze weelderige periode.
De kathedraal St-Etienne heeft glas-in-loodramen uit de 13e tot 17e eeuw. Gebouwd onder Philippe Auguste is het de eerste gotische kathedraal.
 • Het voormalige bisdom herbergt de musea van Sens. De schatkamer van de kathedraal, gelegen in de voormalige privékapel van de aartsbisschoppen, is een van de rijkste van Frankrijk.

 • Het Synodale Paleis is gebouwd onder Sint Lodewijk en werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc. In de oude kerkers is nog graffiti te zien uit de middeleeuwen.


De tuinen van SensDe oude vestingmuren van Sens zijn een mooie plek voor wandelingen. Tussen stad en platteland flaneert u in het Arboretum van de Moulin à Tan tussen tropische serres, rozenstruiken en dierenkooien. In "La Madeleine" bereidt Patrick Gauthier de heerlijkste gerechten met producten van de markt van Sens. Proef de authentieke smaken van Bourgondië in dit restaurant dat twee keer met een Michelin ster is bekroond.


Office de Tourisme de Sens et du Sénonais - BIT Sens
6, rue du Général Leclerc - 89100 - SENS -
03 86 65 19 49
https://www.tourisme-sens.com
https://www.tourisme-sens.com/je-decouvre/mon-blog/
contact@tourisme-sens.com
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme de Sens
 • Du Moyen-âge à la IIIème République, l'office du tourisme de Sens vous propose des circuits de visite couvrant toutes les périodes historiques.

  L'office de tourisme de Sens est ouvert :
  - De septembre à juin, de 9 h 30 à 12 h 30 et de 14 h à 18 h
  - En juillet et en août, de 9 h 30 à 13 h et de 14 h à 18 h 30
  Les dimanches et jours fériés :
  - De mai à octobre, de 10 h 30 à 13 h et de 14 h à 16 h 30

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_cote-viticole
Monnikenwijnbouw en Grands Crus...

Meer informatie

Art-contemporain_-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »...

Meer informatie