Een Frans-Japanse culinaire idylle

Restaurant Au 14 février, in Saint-Amour Bellevue, combineert de uitmuntendheid van de Franse gastronomie met de precisie van de Japanse keuken. Gebruikmakend van de beste elementen van beide culinaire tradities creëert chef-kok Masafumi Hamano unieke gerechten door de beide invloeden op een elegante wijze te vermengen.

Een menukaart op basis van seizoensproducten


Steunend op zijn ervaring opgedaan in Tokyo en Lyon bereidt chef-kok Masami Hamano gastronomische gerechten met een Japanse fijnheid. Het restaurant vernieuwd zijn menukaart 8 keer per jaar om optimaal gebruik te kunnen maken van de beste seizoensproducten op het beste moment ! Een garantie dat alles vers zal smaken.

In het voorjaar kunt u bijvoorbeeld de volgende gerechten proeven:

  • Seizoensgroentes met schelp- en schaaldieren versierd met naar Umami smakende gelei van heldere kreeftensoep op een op de tong smeltende witte uienmoes;

  • Boeren Parelhoen uit de Ain, zodanig bereid dat dit sappig vlees behoudt, met daarbij aardappelpuree gevuld met een fijngesneden mengsel van paddenstoelen, ui, sjalot en kruiden;

  • Een bol van fijne witte chocolade, kruimeltaart met kokos en noga, naar kardemom smakende gemarineerde ananas en roomijs met tropisch fruit.


Een ambiance van Valentijnsdag


De schoonheid van de locatie is net zo perfect als de opmaak van de gerechten. Gesitueerd in een oude karaktervolle herberg biedt Restaurant Au 14 février een decoratie van strak design, dat op een subtiele wijze aan Azië doet denken door de aanwezigheid van Wengéhout. Kenners zullen de beroemde tekeningen van Peynet ontdekken, die de muren versieren.

Gesloten op dinsdag en woensdag en voor de lunch op donderdag.
Zondagavond geopend van eind april tot eind augustus.


ordening:

Michelin

Sélection : 2020

Gault & Millau

Sélection : 2020

Restaurant Au 14 Février
Le Plâtre Durand - 71570 - SAINT-AMOUR-BELLEVUE -
03 85 37 11 45
http://www.sa-au14fevrier.com
sa.au14fevrier@icloud.com

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

img_sat
Een verfijnde keuken op basis van verse producten van de markt ...

Meer informatie

Levernois Restaurant Gastronomique 3
Introductie in smaak en authenticiteit ...

Meer informatie

Ecusson2011_P1010376
Streekgerechten in een originele versie ...

Meer informatie

Lameloise Foie Gras
Een keuken op basis van traditie en erfgoed ...

Meer informatie