Culinaire betovering in Saône-et-Loire

In Chagny, stad van water en groen, vindt u het Maison Lameloise: al bijna een eeuw lang een ode aan de Bourgondische gastronomie. Éric Pras en Frédéric Lamy houden deze traditie hoog met smaakvolle, deskundig samengestelde gerechten. Het etablissement is sinds 2007 onderscheiden met maar liefst drie sterren in de Michelingids.

Een keuken op basis van traditie en erfgoedAan het roer van het Maison Lameloise staat een duo van talentvolle chef-koks: Éric Pras en Frédéric Lamy. Beiden hebben samengewerkt met de grootste chef-koks ter wereld, van de gebroeders Troisgros tot Paul Bocuse en Bernard Loiseau. Tegenwoordigwaken ze over het erfgoed van een familiebedrijf dat al bijna een eeuw bestaat.

Tijdens een exceptioneel gastronomisch diner krijgt u, van voorgerecht tot en met dessert, de Bourgondische traditie in al zijn generositeit op uw borden. Proef bijvoorbeeld een van de smakelijke à la carte-specialiteiten:

  • marbré van foie gras, ree en peer met sap van rode wijn;


  • langzaam gegaarde borstfilet van Bressekip, spinazie en paddenstoelen onder de huid, gekonfijte bout en timbaaltje van zoetwaterkreeft en truffel, kippenjus met enkele druppels hazelnootolie;


  • gerechtje van gekonfijte appels, crêpe dentelle (pannenkoekjes) en chiboustcrème, cidergelei en karamel-gemberroomijs.Levenskunst in Vallei van de SaôneHalverwege tussen Beaune en Chalon (16 km) ligt het Maison Lameloise te Chagny, middenin de beroemde Bourgondische wijnregio. In dit voormalige 15e-eeuwse paardenwisselstation worden erfgoed en 'art de vivre' sinds 1921 in stand gehouden en verder ontwikkeld. Drie generaties chef-koks met de naam Lameloise hebben elkaar hier opgevolgd: Pierre, Jean en Jacques.

De vijf eetzalen hebben een gezellige inrichting met oude stenen muren en houten plafondbalken. Dit restaurant met het prestigieuze kwaliteitslabel Relais & Châteaux nodigt u uit voor culinair plezier, vlakbij de groene fietsroute 'Voie Verte', het Bourgondisch Kanaal en de bossen.

Wilt u uw smaakavontuur langer laten duren, reserveer dan gerust een kamer in het hotel van het Maison.


ordening:

Michelin

Sélection : 2018

Gault & Millau

Sélection : 2018

Champérard

15/20

Sélection : 2018

Maison Lameloise - Restaurant
36, place d'Armes - 71150 - CHAGNY -
03 85 87 65 65
reception@lameloise.fr
http://www.lameloise.fr
  • Guide MICHELIN
    Etablissement issu de la sélection du guide MICHELIN France 2013
    Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

restaurant-pierre-macon-sushis
Verrukkelijke lichtvoetige gerechten ...

Meer informatie

_B.PRESCHESMISKY_ateliers_Apicius_-_2010-09_87
Traditie en culinair erfgoed ...

Meer informatie

bénaton
Le Bénaton, sterrenrestaurant uit de Michelingids, bevindt zich in het hart van Beaune. Chef-kok Bruno Monnoir combineert met succes...

Meer informatie

meulien
Koken met durf en authenticiteit ...

Meer informatie