Gastronomisch dineren met gerechten uit de streek en van de andere kant van de wereld

In de nabijheid van Beaune ligt restaurant Le Charlemagne. De verrassende keuken is een mengeling van Bourgondisch en ... Japans! De chef-kok verwent u met zijn rijke gemengde recepten in een decor waarin rust en raffinement samenkomen.

Een geslaagd huwelijk tussen de Bourgondische en de Aziatische keuken

Chef-kok Laurent Peugeot mengt op bedreven wijze smaken en texturen in de keuken van restaurant Le Charlemagne, bekroond met ster in de Michelingids van 2012, in Pernand-Vergelesses.
Na gewerkt te hebben bij de bekende etablissementen in de regio (waaronder la Maison Lameloise) en vier jaar ervaring in Japan, zat deze smaakkunstenaar vol inspiratie voor originele gerechten, zoals:

  • Bourgondische escargots in tempura, gekonfijte daikon, wakame en knoflookblaadjes;  • 'flocons du mont Blanc', crème en spaghetti van kastanje, kweepeergelei met oranjebloesem en mangovlokken.Als u een uniek gastronomisch moment wilt beleven, laat u dan verleiden door het smakelijke menu van de chef, bestaande uit zes gerechten, een kaasplateau en een dessert.Rustige ambiance te midden van de wijngaardenLe Charlemagne, op 7 km van Beaune, ontvangt u voor een gastronomisch moment om even helemaal te ontspannen. In het restaurant wordt hout afgewisseld met steen in een elegante en sobere inrichting.

De rustige kleine tuin grenst aan de woonkamer waar een intieme sfeer heerst, net als in de restaurantzaal met panoramisch uitzicht over de omliggende wijngaarden. U kunt op aanvraag ook lunchen of dineren in de keuken, in het bijzijn van de chef en zijn team, voor een uniek moment met gesprekken over gastronomie.

Op zaterdagen en op afspraak geeft de chef-kok een kookcursus rondom een specifiek thema (foie gras, dorade...)


ordening:

Gault & Millau

Sélection : 2018

Le Charlemagne
Route de Vergelesses - 21420 - PERNAND-VERGELESSES -
http://www.lecharlemagne.fr/
http://www.lecharlemagne.fr/venir-reserver/
reservation@lecharlemagne.fr
03 80 21 51 45
  • Guide MICHELIN
    Etablissement issu de la sélection du guide MICHELIN France 2013
    Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

restaurant-pierre-macon-sushis
Verrukkelijke lichtvoetige gerechten ...

Meer informatie

_B.PRESCHESMISKY_ateliers_Apicius_-_2010-09_87
Traditie en culinair erfgoed ...

Meer informatie

bénaton
Le Bénaton, sterrenrestaurant uit de Michelingids, bevindt zich in het hart van Beaune. Chef-kok Bruno Monnoir combineert met succes...

Meer informatie

meulien
Koken met durf en authenticiteit ...

Meer informatie