Een evenement met pit!

08/12/2018 - 09/12/2018

De Fêtes du sapin (kerstbomenfeesten) vinden elk jaar plaats in het centrum van Saulieu. Het feest draait om de traditionele kerstboom en als voorbereiding op de feestdagen van december en de viering van de jaarwisseling met familie of vrienden. Dankzij het vermaak en de streekproducten is dit Bourgondische evenement een absolute aanrader.

Feest in de kerstbomenhoofdstad


Begin december worden ieder jaar in Saulieu de 'Fêtes du sapin' (kerstbomenfeesten) gevierd, die op een gezellige manier het begin van de winter inluiden. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met de rijke cultuur en natuur van de Morvan, het belangrijkste gebied van Europa wat betreft het kweken en exporteren van kerstbomen.

Het feest heeft elk jaar een rode draad, een thema dat eigen is aan de regio. In 2011 was dit bijvoorbeeld het 'middeleeuwse dierenboek uit de Morvan'. Op zondag wordt het evenement afgesloten met een grote kerstbomenverkoop bij de basiliek Saint-Andoche.


De geest van Kerst zweeft over Saulieu


Een weekend lang bruist de stad van alle decembervieringen. Families en vrienden ontmoeten elkaar in het centrum van Saulieu om te genieten van gratis vermaak en voorstellingen: verhalen, toneel, koets- en ponytochten, concerten… Op het plein van de basiliek staat een enorme kerstboom, die door een kunstenaar is versierd en voorzien van lichtjes.

Rondom het plein staan kraampjes waar men streekproducten proeft en aanbiedt. De volwassenen warmen zich op met de gratis warme wijn en Bourgondische kruidenthee, terwijl de kinderen workshops bezoeken die speciaal voor hen worden gegeven.


Fêtes du sapin
Centre - ville - 21210 - SAULIEU -
08/12/2018 - 09/12/2018
http://www.saulieu.fr
03 80 64 00 21

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

St Jean de Losne
Eerst het Pardon, daarna het plezier ...

Meer informatie

Grande Brocante de CORBIGNY - 11 et 12 août
Meubels en kunstvoorwerpen in mei ...

Meer informatie

Musicales-en-Auxois_Yialo-Yialo-Cecile-Petagna
De geschiedenis van de muziek vanuit een nieuw perspectief ...

Meer informatie

FetesMedievales
Het plezier begint in mei ...

Meer informatie