Waterfeest op de rivier de Yonne

14/07/2019 - 14/07/2019

Elk jaar tijdens het derde weekend van juli betoont Clamecy eer aan een voorouderlijke lokale traditie, de houtvlotterij (flottage). Het Fête du flottage brengt groot en klein samen tijdens twee levendige dagen aan de oevers van de Yonne.

Een traditie van 150 jaar


Op de mooie dagen van juli keert het 'Fête de flottage' terug in Clamecy. Deze traditie is een eerbetoon aan een 16e-eeuws beroep. Gedurende 400 jaar vervoerden houtvlotters oven- en brandhout op 'trains de bois' een soort enorme vlotten, vanuit Bourgondië naar Parijs.

Het Fête du flottage herinnert aan de geschiedenis van dit beroep. Op zaterdag bouwen verenigingen en vrijwilligers enorme vlotten. Op zondag laten ze de vlotten te water tijdens een toernooi waarbij de 'Roi Sec' (droge koning) tot winnaar wordt uitgeroepen ofwel de enige die niet in de Yonne is gevallen...


Vermaak voor het hele gezin


Het Fête du flottage is ook een perfecte gelegenheid om kennis te maken met de cultuur, natuur en gastronomie van Bourgondië. Kinderen en volwassenen zullen onder de indruk zijn van alles wat tijdens deze twee dagen in de haven van Clamecy te beleven valt:

  • kraampjes,

  • voordrachten,

  • gekostumeerd défilé,

  • kajakken en roeien,

  • markt waar eten en wijn wordt verkocht,

  • gezellige maaltijd met muziek,

  • ponyrijden,

  • opblaaskastelen…


Het weekend wordt afgesloten met een parade van vlotten die de Yonne afdalen, een ultiem eerbetoon aan de houtvlotterij.


Fête nationale : joutes nautiques et feu d'artifice
Quais de Bethléem et Île Margot. Feu d'artifice au-dessus du Perthuis. - 58500 - CLAMECY -
14/07/2019
http://www.clamecy-tourisme.fr
tourism.clamecy@wanadoo.fr

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Festival-film-policier-Beaune_generique
Films, sterren en rode lopers ...

Meer informatie

19865-19613-Photo-QuatuorManfred2-Rozenn-Quere
Een festival in het teken van ontdekkingen ...

Meer informatie